HIFK juhli Suomen Cupin voittoa

HIFK pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa kaatamalla finaalissa Helsingin Urheilutalolla pelatussa ottelussa Dickenin 28-25 (13-13).

Ottelu oli kauttaaltaan hyvin tasainen ja siitä hyvänä osoituksena se, ettei kumpikaan joukkue käynyt kolmea maalia suuremmassa johtoasemassa koko ottelun aikana. Ensimmäinen puoliaika sujui Dickenin lievässä hallinnassa, mutta HIFK pystyi aina vastaamaan ja tauolle mentiinkin tasalukemissa.

Toisen puoliajan alussa vaaka kääntyi, kun HIFK iski kaksi peräkkäistä maalia ja Dicken joutui takaa-ajajaksi. Kymmenen minuuttia ennen loppua Dicken käväisi vielä johdossa, mutta sen jälkeen Inka Jäntti ja maalivahti Ida Vepsäläinen nousivat isoon rooliin. Jäntti naulasi neljä maalia viimeisen kympin aikana ja Vepsäläinen piti torjunnoillaan Dickenin maaleitta ja näin HIFK pääsi juhlimaan maukasta cupin voittoa. Finaalitappio oli samalla Dickenin tämän kauden ensimmäinen tappio.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin hehkutti joukkueensa puolustuspeliä, joka pystyi pitämään Dickenin hyökkäykset kurissa.

– Odotimme vaikeaa peliä, koska meillä on tällä hetkellä paljon loukkaantumisia. Puolustuksemme oli kuitenkin rautaa tänään ja hyökkäyspäässäkin moni onnistui. Onnistuimme myös estämään Dickenin nopeat vastaiskut tänään. Hieno voitto ja tästä on hyvä jatkaa sarjaa, kun perjantaina vastaan tulee jälleen Dicken, Grinishin kommentoi ottelun jälkeen.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivertin mukaan joukkue ei yltänyt finaalissa parhaimpaansa.

– Huono peli meiltä tänään. HIFK pelasi paremmin kuin me ja ansaitsi voittonsa. Kausi on kuitenkin vielä kesken ja katseemme on jo seuraavissa peleissä.

Finaalin parhaana pelaajana palkittiin HIFK:n Inka Jäntti.

HIFK-Dicken 28-25 (13-13)

Maalintekijät
HIFK: Inka Jäntti 11, Linda Cainberg 7, Johanna Hilli 5, Kathlen Ax 5

Dicken: Anna Lindholm 8, Tove Salokivi 5, Anna Lindahl 4, Karolina Nylund 3, Jessika Gammals 2, Carolina Böckelman 2, Betina Lillqvist 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 2 x 2 min, Linda Cainberg 2 x 2 min
Dicken: Betina Lillqvist 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Martina Genberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 225

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk