Mestaruus ratkeaa sunnuntaina

SM-sarja saa sunnuntaina hienon huipennuksen, kun HIFK ja Dicken pelaavat viidennen finaalin. Pelin henki on selvä, sillä voittaja juhlii ottelun päätteeksi Suomen mestaruutta.

Finaalisarja on ollut äärimmäisen jännittävä. Dicken vei kaksi ensimmäistä peliä nimiinsä, mutta HIFK on onnistunut nousemaan selkä seinää vasten tasoihin. Erityisesti neljännessä finaalissa HIFK osoitti taistelutahtoa nousten peräti yhdeksän maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Ottelun ratkaisu oli dramaattinen, kun Linda Cainberg upotti voittomaalin viimeisellä sekunnilla.

– Kun katsoin pelikelloa ja sain pallon itselleni, oli peliaikaa kuusi sekuntia. Tiesin, että minun pitää nyt heittää, Cainberg kertoi Ylen haastattelussa neljännen finaalin jälkeen.

Dickenin leirissä oli luonnollisesti myrtyneet tunnelmat ottelun jälkeen, mutta Anna Lindahl valoi joukkueeseen uskoa.

– Meidän täytyy nollata tämä. Olemme olleet tässä ennenkin. Totta kai oli kirvelevää, kun Cainberg teki maalin, mutta viimeiset viisi minuuttia olivat tasaisia ja se olisi voinut mennä kumminpäin vain, Lindahl pohti Yle Sportenin mukaan.

Ottelu alkaa Urheilutalolla kello 16.15. YLE TV2 ja YLE Areena esittävät pelin suorana lähetyksenä.

Aiemmat finaalitulokset:
1. HIFK-Dicken ja. 26-28, 22-22
2. Dicken-HIFK 15-14
3. HIFK-Dicken 21-17
4. Dicken-HIFK 20-21

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk