Mitaliottelut käynnistyvät viikonloppuna

SM-sarjassa on loppuratkaisujen hetket käsillä, kun viikonloppuna aloitetaan mitalipelit.

Pronssimitali ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella ja ensimmäisessä pelissä SIF emännöi BK-46:tta. Mitalitaistelun lisäksi ilmassa on myös vahvaa paikallisvärinää, joten panoksia riittää ja tunnelmaa varmasti tulee olemaan molemmissa otteluissa. Sitä toivoo myös SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar.

– Ottelut BK:ta vastaan ovat yleensä jännittäviä ja toivottavasti niihin tulee paljon yleisöä, Tibar miettii Västra Nylandin sivuilla.

– Toivottavasti pystymme päättämään kautemme ottamalla pronssin, hän jatkaa.

BK-46 puolustaa viimevuotista pronssiaan, kun taas SIF:n palkintokaapista löytyy pronssiset mitalit neljältä sitä edeltävältä kaudelta. Joukkueet ovat keskenään kahmineet kuusi edellistä pronssimitalia nimiinsä.

Tutut joukkueet finaalissa

Finaalissa nähdään tuttuun tyyliin HIFK ja Dicken. Joukkueet kohtaavat finaalissa jo viidennen kerran peräkkäin ja HIFK:lle finaaliesiintyminen on jo 11. peräkkäinen. Neljänä edellisvuotena Dicken on korjannut kuitenkin kirkkaimmat mitalit nimiinsä, joten HIFK:lla on kova halu palata kultakantaan. HIFK lähteekin ottelupariin pienoisena ennakkosuosikkina, sillä se on hallinnut joukkueen kauden aiempia kohtaamisia ja plakkarissa on myös Suomen Cupin sekä runkosarjan voitto tältä kaudelta.

Dickenillä on kuitenkin sanansa sanottavana eikä joukkueen mahdollisuuksia ainakaan heikennä se, että Sonja Koskinen palasi tolppien väliin pudotuspeleissä, kun kauden hyvin torjunut Kira Itkonen paranteli vaivojaan. Itkonen palasi kuitenkin pelikentille kolmannessa välierässä.

– Tuntui hienolta olla takaisin. Kaikki haluavat pelata pudotuspelejä, sillä tämä on kauden kivointa aikaa. Tuntui tosi hyvältä eikä polveeni sattunut enää, Itkonen kertoi kolmannen välierän jälkeen Yle Sportenin haastattelussa.

Itkonen ei lähde analysoimaan finaalin ennakkoasetelmia, mutta uskoo tasaiseen taisteluun mestaruudesta.

– En uskalla sanoa. HIFK:lla oli tietenkin erittäin hyvä runkosarja, mutta me tarjoamme heille kovan taistelun kullasta, Itkonen mietti.

Molemmat joukkueet selvittivät tiensä finaaliin suoraan kolmessa ottelussa ja nyt heillä on ollut pari viikkoa aikaa valmistautua tuleviin kamppailuihin.

Kaikki finaaliottelut esitetään Yle TV2:ssa sekä Yle Areenassa suorina lähetyksinä. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

SM-sarjan tulevat ottelut:
La 27.4. kello 17.00 SIF-BK-46
Su 28.4. kello 13.00 HIFK-Dicken (Yle TV2 ja Yle Areena)

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk