Dicken voitti HIFK:n kärkiottelussa

Viime viikonloppuna HIFK koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä pelatessaan tasan GrIFK:n kanssa ja lauantaina se joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella tunnustamaan vastustajan paremmakseen Dickenin viedessä kärkikamppailun 30-25 (16-13).

Ken Sireniuksen aikakausi Dickenin päävalmentajana on saanut lentävän lähdön, kun viime viikonloppuna lauttasaarelaiset kaatoivat selvin numeroin KyIF:n ja lauantaina kaatui tappioitta kauden porskuttanut HIFK.

HIFK näytti lyövän emännilleen luun kurkkuun jo heti alussa karatessaan ensimmäisen seitsemän minuutin aikana 5-0-johtoon. Sirenius reagoi ottamalla aika lisän ja sen jälkeen Dicken ryhdistäytyi nousten jakson puoliväliin mennessä tasoihin. Loppujakso olikin Dickenin, kun se pystyi nousemaan HIFK:n ohi ja johti tauolle mentäessä 16-13.

Dicken pystyi pitämään johtoasemansa myös läpi toisen puoliajan. Erityisesti toisen jakson alussa Malena Heikkisen osumat pitivät Dickenin edellä. HIFK pysyi koko ajan iskuetäisyydellä, muttei päässyt tosissaan uhkailemaan Dickenin johtoa. Ottelun lopussa Dicken käytti paikkansa ja varmisti makean voiton.

Sirenius kiitteli joukkueen nousua heikon alun jälkeen ja asennetta.

– Alku oli tahmeaa, ja emme päässeet peliin mukaan. Ensimmäisellä aikalisällä sanoin pelaajille että nyt otamme ihan rauhallisesti ja aloitetaan pelaaminen ottelusuunnitelman mukaisesti, eli kaikki yhdessä. Olen erittäin ylpeä joukkueen asenteesta!

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin harmitteli erityisesti hyökkäyspelin vaisuutta.

– Hankala peli meille. Meiltä puuttuu pelintekijämme. Maalivahtipelimme oli hyvää pelin alussa, mutta heikkeni pelin aikana. Hyökkäyspäässä emme saanet ajoittain mitään tehtyä.

Ottelun parhaana palkittu Anna Lindahl iloiti joukkueen esityksestä.

Vakuuttavimman pelaajan kommentti (3 LähiTapiola-tähteä)

Anna Lindahl, Dicken: Annan Lindahl: Alussa olimme liian passiivisia, ja keskittyminen loisti poissaolollaan. Aikalisän jälkeen ryhdyimme toimimaan joukkueena ja puolustuspeli rupesi toimimaan. Ja on kiva todeta, että Malena Heikkinen is back!

Dicken-HIFK 30-25 (16-13)

Maalintekijät
Dicken: Anna Lindahl 6, Malena Heikkinen 6, Anna Lindholm 5, Matilda Peitsaro 4, Tove Salokivi 3, Catarina Nyberg 3, Janica Sjöström 1, Karolina Nylund 1, Jessika Gammals 1

HIFK: Kathlen Ax 10, Ida Väyrynen 5, Anniina Nyholm 3, Inka Jäntti 3, Ella Holopainen 2, Annamari Jääskeläinen 1, Sara Jäntti 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Lindahl Dicken 3
Malena Heikkinen Dicken 2
Kathlen Ax HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min, Emilia Valkamo 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Matilda Peitsaro 1 x 2 min
HIFK: Anni Kaikko 2 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Tapani Kuri

Yleisöä: 137

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk