HIFK kesti SIF:n loppukirin

HIFK ei antanut SIF:n yllättää itseään kotijoukkueen ansiokkaasta taistelusta huolimatta, vaan haki vieraskentältä 27-24 (15-9)-voiton.

HIFK näytti iskevän SIF:lle luun kurkkuun heti kättelyssä karaten ensimmäisen seitsenminuuttisen aikana 6-1-johtoon. Sen jälkeen kotijoukkue sai kuitenkin juonesta kiinni ja nousi kahden maalin päähän. HIFK sai pelinsä kuitenkin takaisin raiteilleen ja pääsi lähtemään toiselle puoliajalle turvallisessa kuuden maalin johdossa.

Toisen puoliajan alkuun SIF:lle osui vahva vaihe ja se sai kavennettua eroa eikä päästänyt HIFK:ta karkuun. Ottelun edetessä sarjakärjen rutiini alkoi näkyä kuitenkin entistä enemmän ja HIFK:n valmennusvastuussa olleen Kenneth Bäcklundin aikalisän jälkeen HIFK onnistui kolmasti peräkkäin rakentaen kahdeksan maalin pesäeron. Aivan kuten KyIF päivän aiemmassa ottelussa GrIFK:ta vastaan, niin myös SIF aloitti raivoisan kirin viimeisellä kympillä, mutta aika loppui kesken ja taululla oli lopulta HIFK:n kolmen maalin voitto.

Tappiosta huolimatta SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar oli hyvin ylpeä omiensa suorituksesta.

– Ajatellen, että kahdeksalla kenttäpelaajalla pelasimme näin hyvän ottelun sarjan kärkijoukkuetta vastaan saa olla tyytyväinen. Iso kiitos myös meidän uusvanhoille vahvistuksillemme Linda Arifullenille, Janica Tallqvistille ja Laura Laaksolle.

Backlund näki HIFK:n pelin vaihtelevana.

– Vierasvoitto on aina tärkeä. Meillä oli ottelussa monia hyviä vaiheita, jolloin pelasimme hyvin molempiin suuntiin, mutta myös vaiheita jolloin peli oli todella huonoa. Vähän turhaa, että maaliero jäi niin pieneksi lopussa.

Ottelun parhaana palkittu Kathlen Ax kaipaa joukkueen peliin lisää tasaisuutta.

– Hauskaa että tuli voitto! Kevätkauden alku on ollut meille haastava. Ajoittain peli sujui oikein hyvin, mutta hyvän ja huonon pelaamisen ero ottelun aikana on liian suuri. Tähän meidän täytyy löytää ratkaisu.

SIF-HIFK 24-27 (9-15)

Maalintekijät
SIF: Madeleine Lindholm 9, Linda Arifullen 7, Saara Lehtola 3, Janica Tallqvist 2, Oona Reinikainen 1, Nea Puijola 1, Anna Nylund 1

HIFK: Kathlen Ax 8, Anna Vinogradova 3, Sara Jäntti 3, Inka Jäntti 3, Ida Väyrynen 2, Ida-Maria Mitchell 2, Anni Kaikko 2, Annamari Jääskeläinen 2, Ella Holopainen 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Madeleine Lindholm SIF 2
Anna Vinogradova HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Janica Tallqvist 1 x 2 min
HIFK: Ida Väyrynen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Katja Sjöström

Yleisöä: 116

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk