Dicken jyräsi finaaliin

Dicken ei antanut BK-46:n yllättää itseään, vaan piti vahvan puolustuspelinsä turvin vierailijat kurissa ja eteni finaaliin 33-16 (15-6)-voitolla. Dicken voitti välieräsarjan näin suoraan 3-0.

Dicken aloitti ottelun vahvasti ottaen heti 3-0-johdon ja lisäsi löylyä jakson puolivälissä karaten viiden maalin johtoon. BK-46 sai jakson edetessä hyökkäyspeliään paremmin uomiin, muttei pystynyt puolustuspäässä pysäyttämään Dickeniä, joka takoi laajalla rintamalla osumia päästen yhdeksän maalin johdossa tauolle.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin heti toisen puoliajan alkuun, kun Dicken onnistui tekemään kolme ensimmäistä maalia. BK-46 ei pystynyt enää missään vaiheessa uhkailemaan Dickeniä ja näin helsinkiläiset jatkavat mestaruutensa puolustamista.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli mielissään joukkueensa suorituksesta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että kolmanteen semifinaaliin saatiin erittäin hyvä lataus heti ottelun alussa. Puolustus ja maalivahtipeli olivat erinomaisella tasolla pitkiä aikoja. Pelaajille kiitos siitä, että näin hyvä fokus tuotiin otteluun ja pidettiin se myös. Tiesimme, että taktisesti ei tarvitse tehdä muutoksia, mutta suorituksen täytyy olla paremmalla tasolla. Nyt alkaa valmistautuminen finaaleihin ja kaikki fokus tullaan laittamaan siihen, että löydetään korkeatasoinen suoritustaso. Kun se löydetään, voittaa joukkue kenet tahansa.

BK-46:n luotsi Mathias Linden siirsi katseet pronssitaisteluun.

– Ottelu alkoi hyvin vähämaalisena ja molempien joukkueiden puolustukset ja maalivahdit esittivät hienoja suorituksia. Dicken pääsi kuitenkin erän aikana selkeästi karkuun ja vaikka painotimme tauolla, että taistelemme maali kerrallaan mukaan otteluun, niin päästimme joitain helppoja maaleja toisen erän alkuun ja sitten menetimme vauhtia ja itseluottamusta. Nyt on täysi fokus viimevuotisten pronssimitaleiden puolustamisessa. Otteluista tulee tiukkoja, mutta teemme parhaamme. Lopuksi onnentoivotukset Dickenille finaaleihin.

Ottelun parhaana palkittu Kira Itkonen esiintyi väkevästi Dickenin maalilla.

– Olen iloinen, että pystyin pelaamaan hyvällä tasolla polvivaivojen ja parin viikon pakkolevon jälkeen. Kunto on nyt erinomainen ja ottelutauko pystytään käyttämään palautumiseen ja HIFK:n pelin analysointiin, niin pystytään pelaamaan finaaleissa täysillä ja voittaakseen.

Dicken-BK-46 33-16 (15-6)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 6, Malena Heikkinen 5, Mia Åstrand 4, Anna Lindahl 4 (1), Tove Salokivi 3, Linn Wentzel 2, Janica Sjöström 2, Catarina Nyberg 2, Anna Lindholm 2, Jessika Gammals 2, Karolina Nylund 1

BK-46: Nicolina Fredriksson 5, Sirja Lassinharju-Heinonen 4, Emilia Holmberg 2 (1), Nea Heerman 2, Elin Löf 1, Jannica Kullberg 1, Erica Gustafsson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kira Itkonen Dicken 3
Malena Heikkinen Dicken 2
Matilda Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min
BK-46: Emilia Holmberg 1 x 2 min, Erica Gustafsson 1 x 2 min, Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Teemu Kaulio

Yleisöä: 164

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk