Dicken voitti ensimmäisen finaalin trillerissä

SM-sarjan ensimmäisessä finaalissa nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, jonka Dicken vei lopulta jatkoajan jälkeen nimiinsä 28-26, 22-22 (13-11).

Ensimmäinen finaali alkoi tasaisesti, mutta kuuden minuutin kohdalla alkoi Dickenin vahva vaihe. Matilda Peitsaro iski viisi maalia ja hän sai hyvin tulitukea joukkuekavereiltaan. Samaan aikaan maalissa Kira Itkonen piti HIFK:n hyökkäysyritykset kurissa. Dicken pystyi pitämään HIFK:n nollilla seitsemän minuuttia ja karkasi samalla viiden maalin johtoon. HIFK:n hyvä vaihe osui viimeiselle kympille, kun Kathlen Axin maaleilla helsinkiläiset nousivat kahden maalin päähän ennen taukoa.

HIFK aloitti toisen puoliajan vauhdilla ja nousi reilun kuuden minuutin jälkeen johtoon, jonka jälkeen Ken Sirenius järjesti joukkueensa rivit kuntoon aikalisällä. Dicken pääsikin johtoon, mutta Linda Cainberg kuittasi nopeasti tasoihin ja Ax iski HIFK:n taas johtoon. HIFK ei kuitenkaan pystynyt käyttämään etsikkoaikaansa ja kentälle tulleen Sonja Koskisen torjuntojen sekä Anna Lindahlin maaleilla Dicken nousi kahden maalin johtoon kymppi ennen loppua. HIFK nousi vielä tasoihin ja oli lähellä voittoa jo varsinaisella peliajalla, mutta Inka Jäntin heitto kolahti tolppaan puoli minuuttia ennen loppua ja sen jälkeen Koskinen nollasi vielä Ella Holopaisen ja Anna Vinogradovan yritykset, joten peli meni jatkoajalle.

Ensimmäisessä jatkoerässä joukkueet iskivät maaleja tasatahtiin ja viimeiselle vitoselle lähdettiin tasatilanteessa 25-25. Toisessa jatkoerässä Koskinen vaiensi HIFK:n pyssyt ja samalla Mia Åstrand nousi isoon rooliin hyökkäyspäässä iskemällä kaksi ratkaisevaa maalia ja Dicken kuittasi näin avausvoiton nimiinsä.

Rostislav Grinishin harmitteli, ettei joukkue pystynyt hyödyntämään omaa mahdollisuuttaan ja siirsi katseet jo eteenpäin.

– Menetettiin omat mahdollisuutemme ottaa voitto tänään, mutta peli oli tasaista ja seuraavassa pelissä onni voi olla meille parempi. Tämä oli yksi peli ja sarja on vasta alussa. Pyritään korjaamaan ne virheet, mitä tänään tehtiin ja keskitytään seuraavaan otteluun, HIFK:n päävalmentaja mietti ottelun jälkeen.

Dicken päävalmentaja Ken Sirenius kiitteli pelaajiaan.

– Haluan onnitella pelaajia kypsyydestä, jota he osoittivat tänään pelissä. Vaikka meillä kaksi vaikeaa jaksoa pelissä, niin selvittiin siitä haasteesta ja näytettiin kuinka itseluottamuksella pelin voi voittaa.

Ottelun parhaana palkittu Matilda Peitsaro kiitteli pelin tasoa.

– Meillä oli hyvä alku pelissä ja ensimmäiset 20 minuuttia oli tasaista suorittamista. Sitten pelimme stressaantui ja HIFK pääsi tasoihin. Peli oli tasainen ja molemmat joukkueet pelasivat tänään hyvää käsipalloa, jota katsojat varmasti halusivat myös nähdä.

HIFK-Dicken ja. 26-28, 22-22 (11-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Linda Cainberg 7, Inka Jäntti 6, Kathlen Ax 6 (1), Anna Vinogradova 3, Ella Holopainen 3, Anniina Nyholm 1

Dicken: Matilda Peitsaro 6, Anna Lindholm 6, Linnea Aula 4, Anna Lindahl 3 (2), Mia Åstrand 2, Emilia Valkamo 2, Tove Salokivi 2, Karolina Nylund 1, Catarina Nyberg 1, Jessika Gammals 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Matilda Peitsaro Dicken 3
Roosa Niemi HIFK 2
Anna Lindholm Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anni Kaikko 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min, Emilia Valkamo 1 x 2 min, Janica Sjöström 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 289

 

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk