HIFK:n hurja takaa-ajo toi dramaattisen voiton – mestaruus ratkeaa viidennessä pelissä

HIFK oli ensimmäisellä puoliajalla pahimmillaan jo yhdeksän maalin tappiolla, mutta se esitti toisella puoliajalla huiman nousun 21-20 (8-15)-voittoon. Näin finaalisarja on tasan 2-2 ja mestaruus ratkaistaan sunnuntaina.

Kun Dickenillä oli parissa edellisottelussa vaikeuksia ohittaa Roosa Niemi, niin ensimmäiselle puoliajalle kotijoukkue tuli kultamitalin kiilto silmissä. Heitot löysivät tiensä verkon perukoille ja samalla puolustus Sonja Koskisen johdolla piti HIFK:n ensimmäisellä jaksolla yli kymmenen minuuttia maaleitta. Dicken ehti kasvattaa parhaimmillaan jo yhdeksän maalin johdon. Tauolle mentiin Dickenin seitsemän maalin johdossa.

HIFK onnistui kaventamaan eroa toisen puoliajan alussa päästen viiteen maaliin. Se koki kuitenkin takaiskun, kun Anna Vinogradovalle näytettiin punaista korttia ja hän joutui jättämään ottelun kesken.

HIFK ei kuitenkaan hätkähtänyt pelistä sulkemisesta, vaan kuroi eroa umpeen maalin kerrallaan. Jakson puolivälissä elettiin ottelun ratkaisuhetkiä, kun ero oli kolme maalia eikä maaleja nähty kummaltakaan joukkueelta viiteen minuuttiin. Linda Cainberg rikkoi kuivan hetken tuoden HIFK:n jo kahden maalin päähän ja sen jälkeen hanat aukesivat taas molemmilla joukkueilla, kun maaleja nähtiin vuorotellen. HIFK:n Petra Gostowski nousi isoon rooliin heittäen kaksi tärkeää maalia tuoden HIFK:n jo maalin päähän hengittämään Dickenin niskaan.

Viimeiselle kaksiminuuttiselle lähdettiin Dickenin maalin johdossa. Ella Holopainen toi HIFK:n tasoihin minuutti ennen loppua ja Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius otti aikalisän 32 sekuntia ennen loppua, kun Dicken pääsi hakemaan ratkaisua. Matilda Peitsaro menetti kuitenkin pallon ja HIFK pääsi vielä yrittämään ja Cainberg upotti pallon verkkoon loppusummerin soidessa.

Näin HIFK pääsi juhlimaan toista voittoa ja upea finaalisarja ratkeaa sunnuntaina Urheilutalolla.

Tappion jälkeen Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius siirsi katseet jo ratkaisevaan finaaliin.

– Yksi ottelu jäljellä. Meillä tulee olemaan täysi keskittyminen sunnuntaihin ja voitamme, Sirenius totesi ottelun jälkeen.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli voittoon tyytyväinen.

– Voitimme. Olen iloinen.

Ottelun parhaana palkittu Sonja Koskinen harmitteli toista puoliaikaa.

– Aiomme olla parempia. Meillä oli täydellinen ensimmäinen puoliaika, mutta toinen heikko.

Dicken-HIFK 20-21 (15-8)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 4, Anna Lindholm 4, Anna Lindahl 4 (2), Mia Åstrand 1, Janica Sjöström 1, Tove Salokivi 1, Karolina Nylund 1 (1), Sonja Koskinen 1, Malena Heikkinen 1, Jessika Gammals 1, Linnea Aula 1

HIFK: Linda Cainberg 5, Ida Väyrynen 4, Ella Holopainen 4, Kathlen Ax 4, Inka Jäntti 2, Petra Gostowski 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sonja Koskinen Dicken 3
Matilda Peitsaro Dicken 2
Kathlen Ax HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min, Janica Sjöström 1 x 2 min, Linnea Aula 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
HIFK: Anna Vinogradova suora punainen kortti, Kathlen Ax 1 x 2 min, Sara Jäntti 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Teemu Kaulio

Yleisöä: 500

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk