Dicken niukkaan voittoon HIFK:sta

HIFK:n ja Dickenin viime kauden finaalit tarjosivat kosolti draamaa ja jännitystä eikä joukkueiden tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen tehnyt siinä poikkeusta. Dicken nappasi tiukkojen vaiheiden jälkeen voiton 29-28 (15-18).

Kauden avausottelussaan HIFK nousi kuuden maalin tappioasemasta voittoon, mutta toisella kierroksella se menetti juuri tuon kuuden maalin johdon, kun Dicken korjasi pisteet joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. HIFK tuli ottelun alkuun todella vahvasti ja repäisi ensimmäisen kympin aikana jo 7-1-johdon Kathlen Axin oltua ottelun alussa kuumana. Hiljalleen Dicken alkoi päästä peliin mukaan ja pääsi kaventamaan eroa. Kiinni Dicken ei HIFK:ta kuitenkaan saanut, mutta kavensi eron kolmeen tauolle lähdettäessä.

Toisen puoliajan alussa Dickenin Emilia Valkamo löysi maalijyvän ja toi lauttasaarelaiset maalin päähän ja lopulta Dicken puristi myös johtoon. Sen jälkeen johto vaihtui puolin ja toisin. HIFK pysyi pelissä mukana Johanna Hillin maalien myötä, kun taas Dicken onnistui laajemmalla rintamalla. HIFK:lla oli mahdollisuudet lopussa nousta vähintään tasoihin, mutta Kira Itkonen torjui Dickenille voiton.

Tappiosta huolimatta HIFK:n ilonaiheisiin kuului Linda Cainbergin kauden debyytti.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin toivoi joukkueensa oppivan tappiosta.

– Käsipallo näytti meille tänään, että pitää pelata ensimmäisestä minuutista viimeiseen minuuttiin. Toivottavasti opimme jotain tänään, Grinishin totesi ottelun jälkeen.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli omistaan ylpeä.

– Olen erittäin ylpeä joukkueen asenteesta ja mentaliteetista tänään. Meillä oli huono alku, mutta onnistuimme kääntämään voitoksi.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Tove Salokivi kiitteli joukkueen taistelua.

– Paransimme ottelun aikana. Aloitimme huonosti, mutta kaikki antoivat kaikkensa.

HIFK-Dicken 28-29 (18-15)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Johanna Hilli 8, Ida Väyrynen 5, Ella Holopainen 5, Kathlen Ax 4, Petra Gostowski 2, Anna Vinogradova 1, Anniina Nyholm 1, Anni Kaikko 1, Linda Cainberg 1

Dicken: Mia Åstrand 5, Emilia Valkamo 5, Tove Salokivi 5, Anna Westerlund 3, Catarina Nyberg 3, Anna Lindahl 3 (2), Linnea Aula 3, Jessika Gammals 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tove Salokivi Dicken 3
Johanna Hilli HIFK 2
Kira Itkonen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 2 x 2 min, Anniina Nyholm 1 x 2 min, Kathlen Ax 2 x 2 min, Linda Cainberg 1 x 2 min
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min, Mia Åstrand 1 x 2 min

Erotuomarit: Annika Laaksonen – Miro Korja

Yleisöä: 141

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk