GrIFK uhitteli Dickeniä – Dicken piti pintansa

Dicken sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen GrIFK:n takanaan, mutta päätti runkosarjansa kuitenkin 25-23 (12-11).

GrIFK olisi tarvinnut ottelusta voittoa ja samalla SIF:n tappiota KyIF:stä noustakseen kolmannelle sijalle.

Kuten numeroista voi päätellä, ottelu oli erittäin tasainen. Dicken oli koko ensimmäisen puoliajan hivenen niskan päällä, mutta missään vaiheessa ero ei kasvanut kolmea maalia suuremmaksi. Ensimmäisen erän jälkeen eroa olikin vain yhden maalin verran.

Toisella puoliajalla kupeltin juoni pysyi samana. Joukkueet menivät käytännössä käsi kädessä viime hetkille saakka. Joukkueet olivat useasti tasatilanteessa, mutta ohi GrIFK ei päässyt missään vaiheessa. Näin Dicken nappasi kotipisteet.

Dickenin valmentaja Jouni Ahlroth antoi tunnustusta sekä omilleen että vastustajalle.

– Tiukka matsi ja semifinaalihermot näkyivät jo pelissä. Hienosti pelaajat jaksoivat taistella vaikka Grani tuli lopussa tasoihin. On tunnustettava, että tällä teknisten virheiden määrällä, on vaikea voittaa niin kuin tänään olikin. Tunnustusta on annettava Granin hienolla taistelulle. Onnea ja hyvää tsemppiä Granille semeihin.

GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroosin tunnelmat olivat pettyneet.

– Tuntuu helvetilliseltä juuri nyt, mutta marginaalit olivat pienet. Dicken taisteli hyvin lopussa, mutta jos olisimme tehneet maalin enemmän molemmilla puoliajoilla, olisi peli ollut tasan. Dickenillä oli hieman enemmän leveyttä, joten he pystyivät hieman lepuuttamaan ja pistämään sisään erityyppisiä pelaajia. Linnealla oli hyvä peli ja hän aiheutti paljon ongelmia puolustuksessamme, Ahlroos kertasi ottelua.

Ahlroosin kehaisema Linnea Aula palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana.

– Oli todellista taistelua koko ajan, mutta pystyimme pelaamaan loppuun saakka. Tämä oli erittäin hyvää harjoitusta välieriä ajatellen. Omalta kohdaltani oli oikein kiva onnistua. Granin tapaista joukkuetta vastaan täytyy olla aktiivinen, sillä heidän korkea puolustus avasi mahdollisuuksia läpiajoihin, Aula pohti.

Dicken-GrIFK 25-23 (12-11)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Anna Westerlund 5, Anna Lindahl 5 (2), Linnea Aula 5, Emilia Valkamo 3, Jessika Gammals 3, Tove Salokivi 1, Catarina Nyberg 1, Emilia Kohonen 1, Malena Heikkinen 1

GrIFK: Emma Wickström 7 (2), Alexandra Karsten 4, Corinna Jensen 4, Carolina Rehnberg 3, Carolina Böckelman 3, Sara Sandelin 1, Linnea Harms 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linnea Aula Dicken 3
Tinja Inget Dicken 2
Emma Wickström GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Emilia Kohonen 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
GrIFK: Corinna Jensen 1 x 2 min, Linnea Harms 2 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Samuel Leandersson

Yleisöä: 128Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk