HIFK otti selvän voiton KyIF:stä

KyIF ei pystynyt haastamaan sarjakärki HIFK:ta kuin ajoittain ja helsinkiläiset ottivat vieraskentällä selvän 42-23 (20-10)-voiton.

KyIF pysyi hyvin mukana ensimmäiset 13 minuuttia, mutta sen jälkeen HIIFK kiristi ruuvia ja alkoi tehdä eroa maalitykki Johanna Hillin johdolla. HIFK takoi taukoon mennessä 20 maalia ja pääsi kymmenen maalin johdossa toiselle puoliajalle. HIFK:n viimeinen kuusiminuuttinen oli erityisen vahva, kun se vei sen 6-1 Liisa Holopaisen löytäessä vahvan maalivireen.

HIFK ei ollut tällä kaudella jäänyt KyIF:iä vastaan alle 40 maalin eikä jäänyt tälläkään kertaa. Helsinkiläisten hyökkäys rullasi monipuolisesti tehden tuhojaan. HIFK:n toisen puoliajan alku oli suorastaan murhaava, kun se kuittasi ensimmäiset 13 minuuttia 9-3 Petra Gostowskin vastatessa rykäisyssä neljästä maalista. Toisaalta Roosa Niemi teki maalillaan KyIF:n aikeet turhiksi ja HIFK pääsi juhlimaan selvää voittoa.

KyIF:n päävalmentaja Sebastian Aarnio piti ottelua hyvänä oppituntina.

– Paljon oli hyvää, jota voi ottaa mukaan seuraaviin peleihin. Paljon myös opittavaa. Parempi joukkue voitti.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin kiitteli esitystä.

– Joukkue pelasi kuten oli sovittu, joitakin pieniä uudistuksia pelin rakentelussa. Olen todella tyytyväinen.

Parhaana palkittu Niemi nosti esiin koko joukkueen vahvan suorittamisen molemmissa päissä kenttää.

– Hyökkäyksessä saimme rakennettua paljon hyviä paikkoja. Erittäin hyvän puolustuksen tukemana, omakin onnistuminen korkealla tasolla.

KyIF-HIFK 23-42 (10-20)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
KyIF: Fanny Axberg 7 (1), Ingrid Degerth 6, Anu Pihlström 3 (1), Miisa Palkoranta 2 (1), Emmi Paajanen 2 (1), Daniela Lindgård 2, Nea Nousiainen 1

HIFK: Johanna Hilli 9 (4), Kathlen Ax 7, Petra Gostowski 6, Linda Cainberg 5, Kajsa Väyrynen 4, Ida Väyrynen 3, Liisa Holopainen 3, Annamari Jääskeläinen 2, Ella Holopainen 2, Roosa Niemi 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roosa Niemi HIFK 3
Ingrid Degerth KyIF 2
Petra Gostowski HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Aini Salminen 1 x 2 min, Anu Pihlström 2 x 2 min, Linda Melanen 1 x 2 min
HIFK: Ida Väyrynen 1 x 2 min, Karin Wasström 1 x 2 min, Liisa Holopainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Max Nurmi

Yleisöä: 128

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk