HIFK tarrasi kiinni runkosarjan voittoon

HIFK otti tiukan otteen runkosarjan voitosta kaadettuaan kärkiottelussa Dickenin 33-28 (16-13).

HIFK on ollut tämän kauden kohtaamisissa niskan päällä, sillä vaikka Dicken voitti joukkueiden kauden avausottelun, oli HIFK vienyt nimiinsä kolme seuraavaa Suomen Cup mukaan lukien. Keskiviikkona HIFK venytti keskinäisten pelien voittoputken jo neljään ja sen runkosarjan voitto on jo sinettiä vaille selvä.

Ottelun ensimmäisen kympin joukkueet menivät tasatahtia, mutta sen jälkeen HIFK vei seuraavan kympin 6-1 ja sai repäistyä pienen eron. Ennen taukoa Dicken sai pari tärkeää onnistumista joiden avulla ero kaventui kolmeen tauolle lähdettäessä.

Toiselle puoliajalle Dicken tuli vahvasti ja kuroi eron kiinni nousten tasatilanteeseen. Sen jälkeen HIFK repäisi jälleen iskien kuusi seuraavaa maalia ratkaisten ottelun lopulta nimiinsä.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius harmitteli pieniä virheitä, jotka lopulta maksoivat pelin.

– Tasainen ottelu, jossa pienet erot olivat tänään vastustajan hyväksi. Emme saa hyödynnettyä kaikkia maalipaikkoja, ja ajoittain olemme liian hitaita kun pitäisi palata omalle puolustusalueelle.

HIFK:n päävalmentaja Rostistlav Grinishin kehui sekä peliä että joukkuettaan.

– Näissä ”Helsinki-derbyissä” on aina oma tunnelmansa, ja on aina mukavaa käydä ryöstämässä pisteet Dickenin kotihallissa. Meidän valmistautuminen otteluun toimi erittäin hyvin ja meillä oli päällä sellainen loppuottelu-henki joukkueessa.

Peräti 13 maalia ottelussa heittänyt Johanna Hilli löysi vielä parannettavaa ja kiitteli vahvaa maalivahtipeliä.

– Ottelu aaltoili ja kaksi kertaa meille tuli sellainen stressitunne. Maalivahtimme pelasivat erittäin hyvin tänään. Omaa peliämme voimme parantaa siten, että saame pienet tekniset viat hiottua pois. Tänään niitä oli, eteenkin ensimmäisessä erässä, turhan paljon.

Dicken-HIFK 28-33 (13-16)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Anna Lindahl 11 (4), Malena Heikkinen 5, Anna Westerlund 3, Emilia Valkamo 3, Tove Salokivi 3 Jessika Gammals 2, Linn Wentzel 1

HIFK: Johanna Hilli 13 (3), Ida Väyrynen 5, Linda Cainberg 5, Kathlen Ax 3, Sara Jäntti 2 (2), Ella Holopainen 2, Petra Gostowski 2, Kajsa Väyrynen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Hilli HIFK 3
Anna Lindahl Dicken 2
Roosa Niemi HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Linn Wentzel 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
HIFK: –

Erotuomarit: Jan Helander – Krister Illman

Yleisöä: 155

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk