HIFK varmaan voittoon Atlaksesta

HIFK ei antanut Atlakselle mahdollisuuksia, vaan otti kotikentällään 40-19 (17-10)-voiton.

HIFK aloitti ottelun heti myrskyn lailla aloittamalla pelin 5-0-jaksolla. Atlas ei lamaantunut HIFK:n salama-alusta, vaan kampesi itsensä peliin mukaan pysyen iskuetäisyydellä Matilda Cordeiron johdolla. HIFK löi kuitenkin ratkaisun nauloja ensimmäisen puoliajan loppuun vieden viimeiset viisi minuuttia 4-0 kasvattaen eron seitsemään taukoon mennessä.

HIFK jatkoi toisella puoliajalla siihen mihin ensimmäisellä jäi ja takoi eroa lisää eikä Atlas pystynyt enää vastaamaan. HIFK puolustuspelaaminen tiivistyi ja samaan aikaan hyökkäyspelaaminen sujui laajalla rintamalla Johanna Hillin ja Sara Jäntin johtaessa maalitehtailua.  Lopulta HIFK kuittasi selvänumeroisen voiton.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli mielissään joukkueensa edesottamuksista.

– Hyvä tulos tänään siihen nähden, että pelattiin todella kapealla materiaalilla. Jossain kohdin pieniä herpaantumisia, mutta kuten tuloskin kertoo, niin pelattiin tänään hyvin.

Atlaksen Klaus Sarin oli ensimmäisen puoliajan esitykseen tyytyväinen.

– Ensimmäinen puoliaika oli hyvää taistelua, mutta toisella puoliajalla jäätiin pahasti jälkeen. Tasoero Suomen mestarin ja sarjanousijan oli selvä, mutta pelaajat tekivät silti kaikkensa tänään.

Ottelussa 11 osumaa heittänyt Hilli piti voiton ratkaisuna puolustuspelaamista.

– Alussa oli vähän ongelmia puolustuksen kanssa, mutta kun saatiin puolustus toimimaan niin alkoi pelikin sujumaan hyvin ja saatiinkin paljon maaleja tehtyä.

HIFK-Atlas 40-19 (17-10)

Maalintekijät: maalit (7m maalit):
HIFK: Johanna Hilli 11, Sara Jäntti 9 (2), Ida Väyrynen 7, Anniina Nyholm 4, Kajsa Väyrynen 3, Anna Vinogradova 3, Liisa Holopainen 3

Atlas: Matilda Cordeiro 5 (1), Mariela Lönnqvist 4 (1), Kia Hulkkonen 4, Meri Veikkola 2, Emma von Nandelstadh 1, Wilma Rehnström 1, Julia Lampinen 1, Riikka Kukkonen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Hilli HIFK 3
Sara Jäntti HIFK 2
Anna Nerola Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ida Väyrynen 2 x 2 min
Atlas: Matilda Cordeiro 1 x 2 min, Wilma Rehnström 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Voionmaa – Alexander Wessberg

Yleisöä: 77

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk