SIF tarrasi kolmanteen sijaan

SIF otti tukevan otteen runkosarjan kolmospaikasta voitettuaan kotikentällään GrIFK:n 28-23 (16-8).

SIF otti samalla kolmannen voittonsa GrIFK:sta ja ohitti vieraansa keskinäisten otteluiden vertailussa.

Ottelun alku oli erittäin tunnusteleva ja vähämaalinen, sillä ensimmäisen kympin täytyttyä tilanne oli SIF:lle 3-1. Sen jälkeen peli hieman vapautui molemmilla joukkueilla, mutta SIF oli koko ajan hivenen niskan päällä. SIF käytännössä ratkaisi ottelun ensimmäisen puoliajan viimeisellä vitosella iskien viisi osumaa GrIFK:n yhtä vastaan ja kasvatti samalla kahdeksan maalin eron ennen taukoa.

Toisen puoliajan joukkueet etenivät tasatahtia, mutta GrIFK ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan SIF:n johtoasemaa. Parhaimmillaan Grani pääsi viiden maalin päähän, mutta SIF korjasi lopulta pisteet.

SIF ja GrIFK ovat tasapisteissä ennen kahta viimeistä kierrosta. SIF on kuitenkin keskinäisessä vertailussa GrIFK:n edellä voitettuaan joukkueiden tämän kauden kohtaamisista kolme. GrIFK kohtaa viimeisissä otteluissaan HIFK:n ja Dickenin, kun taas SIF:n viimeiset vastustajat ovat Dicken ja KyIF.

SIF:n päävalmentaja Petteri Forsström iloitsi hienosta voitosta.

– Hyvää joukkuepeliä. Tytöt tekivät hyvää työtä. Meillä oli vain muutama vaihtopelaaja.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Erica Gustafsson oli valmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Erittäin hyvää joukkuepeliä tänään. Meillä oli monta kipeänä ja loukkaantuneena. Tiesimme että on tulossa kova ottelu, mutta selvisimme siitä erinomaisesti tänään. Olen erittäin ylpeä koko joukkueesta.

GrIFK:n päävalmentaja Gustav Ahlroos myönsi voiton karanneen ensimmäisellä puoliajalla.

– Hävisimme pelin jo ensimmäisessä erässä. Teimme enemmän teknisiä virheitä ensimmäisen puoliajan aikana kuin yleensä teemme koko pelin aikana. Aloitimme toisen erän hyvin, mutta emme päässeet kiinni peliin. Siuntio pelasi hyvin.

SIF-GrIFK 28-23 (16-8)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Erica Gustafsson 5, Nea Puijola 4, Saara Lehtola 4, Jessi Laasio 4, Nicolina Fredriksson 4, Sara Falck 4, Sirja Lassinharju-Heinonen 3 (2)

GrIFK: Corinna Jensen 6, Carolina Böckelman 6, Carolina Rehnberg 3, Alexandra Karsten 2, Greta Wirén 1, Emma Wickström 1 (1), Sara Sandelin 1, Mathilda Sandblom 1, Matilda Ohvo 1, Sandra Laitinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Erica Gustafsson SIF 3
Corinna Jensen GrIFK 2
Nea Puijola SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Erica Gustafsson 2 x 2 min, Jessi Laasio 2 x 2 min, Saara Lehtola 1 x 2 min
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Emma Wickström 1 x 2 min, Mathilda Sandblom 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Teemu Kaulio

Yleisöä: 103

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk