HIFK ja Dicken iskevät yhteen naisten käsipallon SM-sarjan finaalissa

Naisten käsipallon SM-sarja huipentuu, kun HIFK ja Dicken kohtaavat finaalissa. Finaalipari on toisilleen varsin tuttu, sillä samat joukkueet nähdään finaalissa vastakkain jo seitsemättä kertaa peräkkäin.

HIFK voitti runkosarjan niukalla pisteen erolla Dickeniin ja hallitsevana mestarina finaaliin lähtevä HIFK selvitti välieräsarjassa KyIF:n tieltään suoraan kolmessa ottelussa.

– Kiitokset KyIF:lle välieräsarjasta jolla päästiin loppupelien tunnelmaan. Ovathan joukkueiden edelliset loppupelisarjat kaudelta 2018-19. Onnistuakseen finaaleissa tulee kaikkia osa-alueita terävöittää, HIFK:n päävalmentaja Petri Väyrynen miettii finaalisarjan alla.

Dicken sen sijaan joutui tiukemmille omassa välierässään GrIFK:ta vastaan edeten finaaliin otteluvoitoin 3-1. Dicken ja HIFK on nähty finaaleissa vastakkain kaudesta 2013-14 lähtien ja finaalivoitot ovat Dickenille 4-2.

– Välierä GrIFK:ta vastaan toimi meillä hyvänä playoffsien ensimmäisenä osana. Kasvoimme joukkueena jokaisen ottelun jälkeen ja pelisuorittaminen oli tasaisempaa sen myötä. Me tulemme terveellä itseluottamuksella finaaleihin, Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius toteaa.

Joukkueet ovat toisilleen luonnollisesti hyvin tutut. SM-sarjassa HIFK vei kaksi ensimmäistä kohtaamista nimiinsä suhteellisen selvästi, mutta sen jälkeen Dicken voitti yhden ja viimeisessä kohtaamisessa päädyttiin tasapeliin. Suomen Cupissa Dicken sen sijaan voitti jatkoajan jälkeen yhdellä maalilla.

Sirenius tuntee hyvin HIFK:n vahvuudet.

– HIFK pelaa kurinalaisesti hyökkäyspelinsä ja pyrkii käyttämään vahvuuksiaan. Paljon heidän pelissä kulminoituu viivapelin ja maalivahtipelin laatuun.  Tämän lisäksi joukkueessa on paljon kokemusta.

Väyrysen mukaan finaalisarja ratkeaa yksinkertaisiin asioihin.

– Onnistumiseen sekä hyökkäys- että puolustuspelissä paremmin kuin vastustaja.

Edellisen kerran joukkueiden kohdatessa finaalissa kaudella 2018-19, nähtiin hurjaa draamaa, joka kulminoitui aivan viimeisille sekunneille saakka. Odotettavissa on jälleen hieno taistelu mestaruudesta.

Väyrynen uskoo vahvasti omaan joukkueeseensa.

– Joukkueen vahvuus on vahva puolustuspeli sekä usko omaan pelitapaan hyökkäyksissä. Asenne, yhtenäisyys ja joukkueen pelaajamateriaalin leveys, Väyrynen listaa joukkueensa vahvuudet.

Sireniuksen mukaan Dicken joko juhlii tai kaatuu yhdessä joukkueena.

– Meidän vahvuus on nimenomaan JOUKKUE, joka puolustaa yhdessä takanaan hyvä maalivahti. Jos pidämme tämän tason korkeana, on meillä hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus.

Finaalit alkavat perjantaina 16.4. ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

SM-sarjan finaaliottelut:
Pe 16.4. kello 19.00 HIFK-Dicken
Su 18.4. kello 16.00 Dicken-HIFK
Pe 23.4. kello 19.30 HIFK-Dicken

Tarvittaessa
Su 25.4. kello 18.00 Dicken-HIFK
To 29.4. kello 19.00 HIFK-Dicken

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk