Välieräennakko: Dicken ja GrIFK aloittavat taistelun finaalipaikasta sunnuntaina

SM-sarjan toisessa välieräparissa nähdään Dickenin ja GrIFK:n välinen kohtaaminen. Lähtökohdat otteluparille ovat mielenkiintoiset, sillä runkosarjassa joukkueet tasasivat keskinäiset voitot 2-2.

Dickenin ja GrIFK:n välierästä voidaan ainakin ennakkoon povata varsin tasaista, vaikka Dicken onkin hienoinen ennakkosuosikki. Runkosarjassa joukkueiden voitot menivät tasan 2-2 ja yksi otteluissa päättyi vain maalin erolla Dickenin hyväksi. GrIFK:n voitti joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen kuukausi sitten, ja se maksoi lopulta Dickenille myös runkosarjan voiton, sillä samalla kierroksella HIFK kiilasi sarjataulukossa ohi eikä Dicken pystynyt enää nousemaan ohi.

– Olemme käyttäneet kaikkia pelaajia suhteellisen tasaisesti runkosarjan aikana mikä on hyvä. Jos sarjaa analysoi, niin yksikään joukkue ei runkosarjan aikana pelannut hyvin pitkiä jaksoja. Kaikki sarjan joukkueet ovat pelanneet epätasaisesti, me haluamme playoffien aikana nostaa tasoa ja pystyä pitämään pelillisesti laatua parempana kuin runkosarjan aikana. Uskon, että joukkue joka siihen pystyy parhaiten, on myös tuleva Suomen mestari, Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius analysoi runkosarjan edesottamuksia.

Dickenin leirissä tiedetään tarkkaan GrIFK:n vahvuudet ja Sirenius odottaa innolla kohtaamisia.

– GrIFK pyrkii puolustamaan hyvin ja käyttämään nopeaa peliä kentän yli hyödykseen. GrIFK 5:1 puolustus on kehittynyt kauden aikana ja siinä meillä on mukava haaste päästä purkamaan heidän puolustuksensa.

GrIFK hengitti pitkään HIFK:n ja Dickenin niskaan runkosarjassa, mutta joutui lopulta tyytymään kolmanteen sijaan. Joukkueen päävalmentaja Gustaf Ahlroos on kuitenkin tyytyväinen omiensa tähänastiseen kauteen.

– Minusta olemme suoriutuneet hyvin tällä kaudella. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä itseluottamus ja odotamme innolla pääsevämme aloittamaan välierät. Meillä on hyvä ja aggressiivinen puolustus ja olemme jatkaneet sen kehittämistä näiden välierien alla. Tärkeintä GrIFK:lle on se, että otteluihin lähdettäessä kaikkien pelaajien pitää uskoa omaan tekemiseemme ja että teemme asioita yhdessä, painottaa Ahlroos.

Ahlroos tiedostaa Dickenin kovuuden, mutta tietää myös keinot joukkueen kaatoon.

– Dicken on hyvä joukkue ja heillä on ehkä maan laajin materiaali tällä hetkellä – kaikkiaan kahdeksan maajoukkuepelaajaa. Dicken on nopea ryhmä, jolla on erittäin hyviä heittäjiä. Tärkeää otteluissa Dickeniä vastaan on se, että pystymme pelaamaan omalla tasollamme. Emme saa tehdä helppoja virheitä hyökkäyksessä, sillä silloin Dicken tuhoaa meidät vastahyökkäyksillä.

– Toinen asia, joka Dickenissä pitää huomioida, on Anna Lindahl. Hän on vahva yksilö, joka pystyy nostamaan joukkuetta ja on erittäin hyvä K9-paikalla. Hän ei ehkä tee niin paljon maaleja, mutta hän rakentaa peliä todella hyvin ja on isossa roolissa Dickenin pelissä.

Välieräsarjan pelipäivät:
Su 28.3. klo 16.00 Dicken-GrIFK
To 1.4. klo 19.00 GrIFK-Dicken
Ma 5.4. klo 15.30 Dicken-GrIFK

tarvittaessa
To 8.4. klo 19.00 GrIFK-Dicken
Su 11.4. klo 18.00 Dicken-GrIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk