Välieräennakko: KyIF lähtee haastamaan HIFK:ta

SM-sarjan välierät käynnistyvät lauantaina, kun runkosarjan ykkönen HIFK ja nelonen KyIF aloittavat taistelun finaalipaikasta.

Runkosarjan niukasti voittanut HIFK saa välierässä vastaansa KyIF:n. HIFK on ottelupariin lähdettäessä selvä ennakkosuosikki, sillä joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi joista HIFK vei nimiinsä kolme ottelua. KyIF osoitti kuitenkin potentiaalinsa yllättää, mutta kolmen voiton nappaaminen on iso haaste.

– Välierävastustaja on nuori, innokas ja yritteliäs. Vastustajan valmennuksen taktiset ratkaisut aiheuttavat varmasti päänvaivaa, kun oppimaan innokas ryhmä ei tunne minkäänlaista muutosvastarintaa uusille asioille, HIFK:n päävalmentaja Petri Väyrynen kehuu tulevaa vastustajaa.

HIFK voitti runkosarjan niukasti pisteen erolla Dickeniin. Väyrynen onkin ollut suhteellisen tyytyväinen joukkueensa kauteen.

– Parasta kaudessa on ollut, että pääsee pelaamaan. Joukkue on sitoutunut pelisysteemiin ja uskonut siihen, vaikka vaihtuvuus edelliseen kauteen olikin suuri. Aina voi parantaa. Kun kokonaisuus on hallinnassa, niin voidaan pyrkiä parantamaan yksityiskohtia. Mentaalipuolen hallinta on isossa roolissa.

HIFK:lla on pieniä murheita kolhujen kanssa, mutta Väyrynen ei ole tilanteesta huolimatta.

– Muutamia pikku loukkaantumisia on, mutta nehän kuuluvat urheiluun.  Välieräsarjan aikana kaikkien pitäisi olla pelikunnossa.

KyIF:n nuori joukkue on kehittynyt kauden aikana ja pystyi kertaalleen kaatamaan HIFK:n sekä tasasi pisteet kerran Dickenin kanssa. Selvästä ennakkoasetelmasta huolimatta nuori KyIF lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan suosikkeja.

– KyIF on kiiruhtanut hitaasti ja pystynyt haastamaan kunnolla kaikkia vastustajia. Kauden loppua kohden haluamme edelleen kehittää oma peliä ja pelata tasaisemmin. KyIF-tytöillä ei ole muuta kuin voitettavaa tulevista peleistä, päävalmentaja Birgitta Lindholm muistuttaa.

Lindholm tietää otteluparin lähtökohdat ja nostaa HIFK:n suurimmaksi ennakkosuosikiksi.

– HIFK on sarjan parhaimpia joukkueita. Heiltä löytyy hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle, joka tekee joukkueesta mestarisuosikin.

KyIF pääsee lähtemään hyvistä asemista välieräsarjaan, sillä pelaajahuolia ei ole.

– KyIF:llä ei ole poissaoloja tai loukkaantumisia, koko rinki edelleen käytössä, Lindholm iloitsee.

Välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä.

Välieräsarjan pelipäivät:
La 27.3. klo 18.00 HIFK-KyIF (SolidSport)
To 1.4. klo 18.30 KyIF-HIFK (SolidSport)
Ma 5.4. klo 16.00 HIFK-KyIF (SolidSport)

tarvittaessa
To 8.4. klo 18.30 KyIF-HIFK (SolidSport)
La 10.4. klo 16.00 HIFK-KyIF (SolidSport)


 


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk