Dicken otti toisen voiton finaalisarjassa

Dicken nappasi tiukan otteen mestaruudesta, kun se otti finaalisarjan toisen voittonsa. Dicken kaatoi HIFK:n kotikentällään 20-15 (10-9).

Ensimmäisessä finaalissa nähtiin runsaasti maaleja, mutta toinen finaali oli huomattavasti vähämaalisempi. Yhtä lailla jännittävä ja tiukka finaali nähtiin toisessakin pelissä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, jossa molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Ensimmäisen vartin joukkueet etenivät käytännössä tasatahtia, mutta sen jälkeen HIFK sai kolmen maalin putken ja sai pienen etumatkan. Dicken tuli puoliajan loppuun kuitenkin vahvasti tehden viimeiset neljä maalia Matilda Peitsaron iskiessä tahtia kolmella osumalla. Dicken pääsikin maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Toisella jaksolla Dicken oli kuskin paikalla käytännössä koko ajan. Se sai pidettyä muutaman maalin johdon läpi jakson, ja vaikka HIFK kävi kurkkimassa olan takana, niin Dicken pystyi pitämään johdon loppuun saakka ja kaunistelemaan lopussa vielä lukemia.

Näin Dicken siirtyi finaalisarjassa 2-0 johtoon ja mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius suitsutti omiensa esitystä.

– Tosi tyytyväinen siihen, että se mitä yhdessä päivässä käsiteltiin, tuotiin heti kentälle tänään. Me oltiin parempia puolustuspäässä ja maalivahtipeli toimi hyvin ja juostiin paremmin alas. Meillä on tavoitteena kehittyä ottelu ottelulta ja perjantaina tilanne lähtee taas 0-0-tilanteesta. Eli siihen asti on aikaa työstää omaa peliä kuntoon. Olen todella iloinen koko joukkueen asenteesta ja panoksesta.

HIFK:n päävalmentaja Petri Väyrynen siirsi katseet jo eteenpäin.

– 2-0, jatketaan perjantaina!

Ottelun parhaana palkittu Matilda Peitsaro oli tyytyväinen erityisesti puolustuspelaamiseen.

– Me tehtiin se mitä me oltiin sovittu etukäteen, varsinkin puolustuksessa ja se näkyi maalitaululla. Vähän lisää kontrapeliä, niin saataisiin enemmän helppoja maaleja. Kokonaisuudessa hyvä peli ja varmaa suorittamista koko joukkueelta.

Dicken-HIFK 20-15 (10-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Anna Westerlund 6 (1), Matilda Peitsaro 6, Anna Lindholm 2, Anna Lindahl 2 (1), Malena Heikkinen 2, Linn Wentzel 1, Janica Sjöström 1

HIFK: Ella Holopainen 3, Petra Gostowski 3, Kathlen Ax 3 (1), Ida Väyrynen 2, Linda Cainberg 2, Anniina Nyholm 1, Sara Jäntti 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Matilda Peitsaro Dicken 3
Anna Westerlund Dicken 2
Ella Holopainen HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Janica Sjöström 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Teemu Kaulio

Yleisöä: 0

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk