Dicken voitti kärkikamppailun

Dicken nappasi ensimmäisen voittonsa HIFK:sta tällä kaudella ja otti samalla sarjan kärkipaikan itselleen. Dickenin voittolukemat olivat 32-27 (18-16).

HIFK oli vienyt joukkueiden kaksi edelliskohtaamista varsin selkeästi, mutta tällä kertaa Dicken tuli heti ottelun alkuun vahvasti. Jo alkuminuuteilla Dicken sai repäistyä viiden maalin johdon, mutta sen jälkeen HIFK pääsi taas paremmin peliin mukaan ja nousi jo maalin päähän. Tasoihin saakka HIFK ei kuitenkaan missään vaiheessa päässyt ja Dicken pääsikin kahden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Heti toisen puoliajan alkuun Dicken pääsi kasvattamaan eron jo viiteen, mutta HIFK ei luovuttanut ja nousi jakson puolivälissä tasoihin. Dicken vastasi kuitenkin viemällä seuraavat kahdeksan minuuttia 6-1 eikä HIFK siitä enää toipunut.

Näin Dicken nousi voitolla yksin sarjan kärkipaikalle.

HIFK:n päävalmentaja Petri Väyrynen antoi tunnustusta Dickenille.

– Onnittelut Dickenille. Hyvää hyökkäyspeliä heiltä ja ei niin hyvää puolustuspeliä meiltä. Tällä tehtyjen maalien määrällä pitäisi yltää voittoon, mutta Dicken pelasi todella hyvin.

Dicken-luotsi Ken Sirenius oli joukkueen panokseen ja pisteisiin tyytyväinen.

– Olen tyytyväinen voitosta tietysti. Vähän liikaa kuitenkin päästettyjä maaleja mielestäni. Meidän on pidettävä standardit korkealla sen suhteen. Olen kuitenkin todella ylpeä koko joukkueesta tänään. Kaikki näyttivät, mitä joukkuepeli on parhaimmillaan.

Ottelun parhaana palkittu Malena Heikkinen jakoi kunniaa koko joukkueelle.

– Onnistuttiin tänään hyvin pelisuunnitelman noudattamisessa ja tehtiin juuri niitä asioita, mitä suunniteltiin. Paljon onnistujia löytyi koko joukkueesta, todellinen joukkuevoitto siis.

HIFK-Dicken 27-32 (16-18)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Anniina Nyholm 6, Ella Holopainen 6, Kathlen Ax 5, Sara Jäntti 3 (1), Ida Väyrynen 2, Nadja Sterchi 2, Petra Gostowski 2, Roosa Niemi 1

Dicken: Malena Heikkinen 9, Matilda Peitsaro 8 (3), Janica Sjöström 4, Anna Lindahl 4, Emilia Valkamo 3, Jessika Gammals 2, Tove Salokivi 1, Anna Lindholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Malena Heikkinen Dicken 3
Ella Holopainen HIFK 2
Kira Itkonen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ida Väyrynen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min, Sara Jäntti 1 x 2 min
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Annette Nyberg

Yleisöä: 0Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk