Dicken voitti Suomen Cupin jännittävien vaiheiden jälkeen

Käsipallon naisten Suomen Cupin finaalissa nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, joka ratkesi vasta jatkoajan jälkeen. Lopulta Dicken puristi cup-mestariksi voittamalla HIFK:n 20-19.

Ottelusta ennakoitiin tasaista, sillä vastakkain olivat myös SM-sarjan kärkikaksikko. Ennakkoasetelmat pitivät myös kutinsa, sillä Suomen Cupin mestaruudesta käytiin jännittävä ja tasainen kamppailu.

Ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa puolustuspelaamista molemmilta joukkueilta. HIFK aloitti ottelun vahvemmin ja pääsi parin maalin johtoon. Dicken tuli kuitenkin viimeiselle kympille vahvasti ja pystyi puristamaan itsensä maalin etumatkalle toiselle puoliajalle lähdettäessä.

Toisella puoliajalla HIFK:lla oli etsikkoaikansa, kun sen puolustus piti Dickenin maaleitta ensimmäiset lähes 12 minuuttia ja karkasi parhaimmillaan neljän maalin johtoon. Dicken ei kuitenkaan luovuttanut ja nousi lopulta tasoihin viimeisellä minuutilla, kun Matilda Peitsaron hermo piti seitsemän metrin viivalla. HIFK:lla oli vielä viimeisessä hyökkäyksessä mahdollisuus voittoon, mutta Dickenin puolustus piti.

Jatkoajan ensimmäinen puoliaika päättyi jälleen tasan ja ratkaisu nähtiin toisella viisiminuuttisella, kun kokenut Jessika Gammals heitti kaksi tärkeää maalia varmistaen Dickenille voiton. Näin Dicken katkaisi HIFK:n kolmen cup-mestaruuden putken ja pääsi juhlimaan historiansa kahdeksatta Suomen Cupin voittoa. Edellisen kerran Dicken juhli cup-mestaruutta kaudella 2016-17.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius suitsutti joukkueensa taistelutahtoa.

– Olen todella ylpeä pelaajien asenteesta ja taistelumielestä. Vaikka oli tiukkaa monta kertaa ottelun aikana ja ei ihan päästy rinnalle, niin me ei luovutettu kertaakaan. Hyvää työn tekemistä ja lopussa tuli palkinto, se kuuluu 100 prosenttisesti pelaajille.

HIFK:n päävalmentaja Petri Väyrynen harmitteli hyökkäyspelaamisen tehottomuutta.

– Onneksi olkoon Dickenille. Me ei saatu omaa hyökkäyspeliä toimimaan, sen takia tulos oli tämä. Puolustuspeli oli kuitenkin hyvää!

Molemmat maalivahdit ansaitsivat ottelun jälkeen kunniamaininnan, sillä sekä HIFK:n Roosa Niemi että ottelun parhaaksi palkittu Dickenin Kira Itkonen torjuivat loistavasti läpi ottelun. Itkonen nosti joukkuepelaamisen voitonavaimeksi.

– Todella hyvä fiilis nyt ja koko pelissä. Tämä oli oikea joukkuevoitto! Me pelattiin joukkueena ja se näkyi, sen takia me voitettiin!

Dicken-HIFK ja. 20-19, 16-16 (8-7)

Maalintekijät: maalit (7m maalit):
Dicken: Malena Heikkinen 4, Matilda Peitsaro 4 (2), Tove Salokivi 3, Jessika Gammals 3, Janica Sjöström 2, Hanna Nyman 2, Anna Lindahl 1, Linn Wentzel 1

HIFK: Sara Jäntti 4 (2), Nadja Sterchi 4, Ella Holopainen 4, Kira Härkönen 2, Kathlen Ax 2, Ida Väyrynen 2, Anniina Nyholm 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Hanna Nyman 1 x 2 min
HIFK: Kathlen Ax 2 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 0

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk