GrIFK kaatoi HIFK:n

GrIFK sai vuodelleen parhaan mahdollisen alun, kun se voitti loppiaisen ainoassa SM-sarjan ottelussa HIFK:n 27-23 (12-10).

GrIFK tuli ottelun alkuun vahvasti ja karkasi jo ensiminuuteilla neljän maalin johtoon Johanna Hillin iskiessä tahtia entistä seuraansa vastaan. HIFK ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta karkuun ja Kathlen Ax piti maaleillaan HIFK:n mukana pelissä. Parhaimmillaan HIFK pääsi jo maalin päähän, mutta GrIFK sai vielä kerran neljän maalin johdon. Ensimmäisen puoliajan lopussa HIFK pääsi kuitenkin kaventamaan ja tauolle lähdettäessä ero oli GrIFK:n hyväksi kaksi maalia.

Toisen puoliajan alku oli jännittävä, kun HIFK nousi nopeasti tasoihin ja joukkueet etenivät käsikädessä. Jakson puolivälin jälkeen GrIFK:lle osui jälleen vahva vaihe, kun Hilli heitti kolme peräkkäistä maalia ja ero kasvoi taas kolmeen. Siihen HIFK ei pystynyt enää vastaamaan ja näin GrIFK otti äärimmäisen maukkaan voiton.

Voitto oli GrIFK:lle kauden ensimmäinen kärkikaksikon joukkueista ja nousi nyt kahden pisteen päähän HIFK:sta. Tappio oli samalla HIFK:lle sen toinen peräkkäinen.

GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroos oli luonnollisesti riemuissaan voitosta.

– Olen todella tyytyväinen tyttöjen suoritukseen, ja tapaan millä mentiin otteluun sisään sekä puolustuksen että hyökkäyksen suhteen. Koko joukkue onnistui ja siksi voitimme matsin tänään, Ahlroos hehkutti.

HIFK-luotsi Petri Väyrynen oli ottelun jälkeen vähäsanainen.

– Onnittelut Granille, huono puolustus.

Kymmenen maalia ottelussa heittänyt Hilli kiitteli koko joukkueen esityksestä.

– Hyvä, että pystyimme pitämään johdon läpi matsin. Ensimmäinen peli syksyllä oli aika samanlainen, mutta silloin HIFK lopuksi pystyi rutiinilla voittamaan. Kivaa, että moni onnistui tänään.

GrIFK-HIFK 27-23 (12-10)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 10 (3), Sara Sandelin 5, Emma Wickström 4, Mathilda Sandblom 3, Carolina Rehnberg 2, Corinna Jensen 2, Sandra Laitinen 1

HIFK: Kathlen Ax 8 (1), Ida Väyrynen 4, Ella Holopainen 4, Kira Härkönen 3, Annamari Jääskeläinen 2, Anniina Nyholm 1, Roosa Niemi 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Kathlen Ax HIFK 2
Sara Sandelin GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Mathilda Sandblom 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min, Petra Gostowski 1 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Max Nurmi

Yleisöä: 0Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk