GrIFK väänsi voittoon Dickenistä välieräavauksessa

GrIFK nousi vahvan toisen jaksonsa ansiosta sunnuntaina voittoon Dickenistä ja otti avausvoiton välieräsarjassa.

Ottelu alku oli tarkkaa peliä ja maalit tiukassa, mutta Dicken otti alusta saakka hienoisen yliotteen. GrIFK pysyi kuitenkin hyvin tuntumassa, kunnes tauon alla Dicken pääsi hiukan karkuun ja johti ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen viidellä maalilla.

Tauon jälkeen GrIFK alkoi vähitellen kuroa emäntien etumatkaa kiinni ja 12 minuutin pelin jälkeen oltiin tasalukemissa 15-15. Grani paineli samalla vauhdilla kahden maalin johtoon. Dicken tuli vielä tasoihin ja loppuminuutit olivat melkoista trilleriä. Vieraat kuitenkin pitivät pintansa lopussa ja näin voitto matkasi Kauniaisiin ja samalla Grani nappasi kotiedun itselleen välieräsarjassa.

Toinen välieräottelu pelataan kiirastorstaina 1.4. Kauniaisissa.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius näki joukkueensa otteen hiipuneen pahasti tauon jälkeen.

– Toisella puoliajalla pelattiin huonosti, eikä päästy samalle suoritustasolle kuin ensimmäisellä puoliajalla ja siinä me annoimme tämän ottelun pois. Mennään eteenpäin ja torstaina jatketaan, Sirenius katsoi jo tulevaan.

GrIFK-luotsi Gustaf Ahlroos muistutti, että voitto oli lopulta hyvin pienestä kiinni.

– Ottelu oli tasainen, ihan niin kuin semifinaalin pitääkin olla. Voitto olisi voinut mennä kummalle joukkueelle tahansa. Ensimmäisellä puoliajalla Dickenillä oli enemmän “tolppa sisään” -heittoja ja Kira [Itkonen] otti kaiken kiinni, ja toisella puoliajalla tilanne oli toisinpäin, Moa [Sjölund]otti kaiken ja meillä oli enemmän “tolppa sisään” heittoja. Jännittävät ottelut jatkuvat, Ahlroos uskoi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä veikin Grani-maalivahti Moa Sjölund.

– Ei tultu ihan täydellä fiiliksellä ensimmäiseen erään, mutta tsempattiin täysillä toisella puoliajalla ja tehtiin se mitä me tulimme tänne tekemään, Sjölund tiivisti tyytyväisenä.

Dicken – GrIFK 20-22 (11-6)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 7 (1), Anna Westerlund 4, Janica Sjöström 3, Emilia Valkamo 2, Malena Heikkinen 2, Linn Wentzel 1, Linnea Aula 1
GrIFK: Johanna Hilli 8, Sara Sandelin 5, Carolina Rehnberg 3, Corinna Jensen 2, Linnea Harms 2, Emma Wickström 1, Alexandra Karsten 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Moa Sjölund GrIFK 3
Kira Itkonen Dicken 2
Johanna Hilli GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Westerlund 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Linnea Harms 1 x 2 min, Sara Sandelin 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 0

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk