GrIFK voitti KyIF:n tiukkojen vaiheiden jälkeen

GrIFK avasi kauden voittotilinsä voittamalla KyIF:n vieraskentällä 21-19 (12-11).

Vierasjoukkue GrIFK näytti ottelun alussa menevän menojaan, kun se vei alkuminuutteja ja johti peliä parhaimmillaan viidellä maalilla. Ensimmäisen puoliajan jälkipuoliskolla KyIF piristyi ja pääsi paremmin mukaan. Viimeisen 13 minuutin aikana GrIFK onnistui maalinteossa vain kolmasti ja KyIF kiri jo rinnalle. Johanna Hillin maalilla GrIFK pääsi kuitenkin maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena ja jännittävänä. KyIF käväisi johdossa, mutta GrIFK puristi lopulta ratkaisevat maalit ja otti kauden avausvoittonsa.

Tappiosta huolimatta KyIF:n valmentaja Birgitta Lindholm löysi omiensa pelaamisesta hyviä asioita.

– Oli kauden paras peli meiltä, pärjättiin hyvin lähemmäs 45 minuuttia. Annoimme turhaan paljon Granille ensimmäisellä 15 minuutilla. Voimme parantaa nopeitamme ja puoli nopeita.

GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroos oli täyteen pistepottiin tyytyväinen.

– Olen iloinen että saimme kaksi pistettä mukaamme tänään. Meillä oli vaikeaa hyökkäyksessä ja oli vaikeaa saada heittopaikkaa ja laittaa pallo maaliin. Ei varmaankaan paras peli, mutta saimme kaksi pistettä mukaamme.

Kahdeksan maalia ottelussa heittänyt Hilli puhalsi huojentuneena ottelun jälkeen.

– Hyvä peli meiltä. KyIF tuli kovaa siinä ja eikä saatu oikein paikkoja sisälle eikä saatu oikein peliä kulkemaan ja lopuksi onneksi saimme kaksi pistettä.

KyIF-GrIFK 19-21 (11-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
KyIF: Ingrid Degerth 7, Maja Sannholm 6 (1), Fanny Broman 2, Fanny Axberg 2, Miisa Palkoranta 1, Jessi Laasio 1

GrIFK: Johanna Hilli 8 (3), Emma Wickström 3, Anette Salonen 2, Corinna Jensen 2, Linnea Harms 2, Greta Wirén 1, Cecilia Schalin 1, Sara Sandelin 1 (1), Mathilda Sandblom 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Maja Sannholm KyIF 2
Ingrid Degerth KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Miisa Palkoranta 1 x 2 min
GrIFK: –

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Joni Lindberg

Yleisöä: 102

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk