HIFK voittoon KyIF:n vieraana

HIFK lähtee runkosarjan päätöskierrokselle kärkipaikalta, kun se voitti KyIF:n vieraskentällä 29-18 (18-8).

KyIF pysyi vieraidensa mukana ensimmäisen kympin, jonka jälkeen HIFK alkoi repiä eroa ja ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla. Vaikka toinen puoliaika oli tasaisempi, oli HIFK:n ensimmäisellä jaksolla hankkima kymmenen maalin etumatka liian suuri.

KyIF voi ottaa toisesta puoliajasta kuitenkin positiivisia asioita mukaansa, sillä joukkueet saattavat kohdata toisena välierissä. Mikäli HIFK pelaa vähintään tasapelin, kohtaavat joukkueet toisensa välierässä. KyIF:n paikka neljäntenä runkosarjan on jo sinetöitynä, vaikka sillä on vielä kaksi ottelua pelaamatta. HIFK sen sijaan kohtaa päätöskierroksen ottelussa Dickenin ja tuon ottelun voittaja kuittaa samalla runkosarjan nimiinsä. HIFK:lle riittää tuosta ottelusta myös tasapeli.

KyIF:n päävalmentaja Birgitta Lindholm myönsi, että ottelun alussa koronakaranteenin vaikutukset näkyivät otteissa.

– Huomasi, että on ollut kahden viikon pelitauko. Peli oli vaikeaa alussa, olimme aivan liian kilttejä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Ei ollut tekemisen meininkiä. Ihan kuin olisi ollut harjoituspeli.

HIFK-luotsi Petri Väyryseltä löytyi tunnustusta sekä omille että vastustajalle.

– Puolustus oli tänään hyvä, hyökkäys oli suht koht iloista. Vähän olisi voinut olla huolellisempaan, mutta ei mitään pois KyIF:ltä. Nuoret pelaajat tekivät parhaansa ja uskaltavat puolustaa ja tehdä asioita eri tavalla.

Ella Holopainen löysi HIFK:n pelistä hyvää molemmista päistä kenttää.

– Ihan hyvin saatiin toimimaan peli vaikka toisen puoliajalla puolustuksessa tuli epäonnistumisia. Myös hyökkäyksessä saatiin onnistumisia.

KyIF-HIFK 18-29 (8-18)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
KyIF: Ingrid Degerth 4, Ellen Sampakoski 3, Maja Sannholm 2, Anu Pihlström 2, Reetta Mustonen 2, Daniela Lindgård 2, Emilia Karell 2, Linda Melanen 1

HIFK: Ella Holopainen 6, Petra Gostowski 5, Nadja Sterchi 4 (3), Ida Väyrynen 3, Kira Härkönen 3, Kathlen Ax 3, Anniina Nyholm 2 (1), Karin Wasström 1, Kajsa Väyrynen 1, Katarina Felixson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ella Holopainen HIFK 3
Petra Gostowski HIFK 2
Ellen Sampakoski KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Anna Nyberg 1 x 2 min, Reetta Mustonen 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Karin Wasström 1 x 2 min, Katarina Felixson 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

Erotuomarit: Samuel Leandersson – Werneri Kivipato

Yleisöä: 0

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk