HIFK:lle arvokas voitto GrIFK:sta

SM-sarjan kärkipään kamppailussa HIFK otti tiukan taiston jälkeen lauantaina kaksi pistettä vierailleelta GrIFK:lta.

HIFK otti alkuminuuttien jälkeen ottelussa kolmen maalin johdon, jonka GrIFK kuitenkin käänsi edukseen viemällä reilun neljän minuutin jakson maalein 5-0. Tauon alla HIFK puristi kuitenkin uudestaan niukasti johtoon.

Toisen jakson alku edettiin HIFK:n hienoisessa hallinnassa ja jakson puolivälissä emännät näyttivät jo karkaavan, mutta Grani nousi vielä kahden maalin tuntumaan. HIFK:n repäisy tämän jälkeen oli kuitenkin ratkaiseva ja pisteet jäivät kotijoukkueelle.

HIFK-luotsi Petri Väyrynen löysi onnistumisia molemmista päistä kenttää.

– Sanoisin, että tänään puolustus oli ok tasolla. Ei huono, mutta ei huippusuorituskaan siltä osin. Hyökkäys kuitenkin toimi hyvin. Varsinkin lopussa, kun Grani painosti, niin päästiin hyvin sen ohi hyökkäyspelillä ja selvään voittoon lopulta, Väyrynen totesi tyytyväisenä.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä napannut HIFK:n Ida Väyrynen oli samoilla linjoilla – plajon hyvää, mutta myös parannettavaa.

– Aikamoista vuoristorataa oli tämä peli. Otimme monen maalin kaulan ajoittain, mutta Grani tuli koko ajan lähelle ja ohikin. Lopussa kuitenkin onnistuttiin pelaamaan oikein hyvin ja varmistettiin voitto. Nämä olivat tärkeät pisteet, Väyrynen muistutti.

GrIFK-valmentajan Gustaf Alhroosin tunnelmat olivat ymmärrettävästi apeammat.

– Tasainen ensimmäinen puoliaika. Toisella puoliajalla HIFK mursi meidän puolustuksemme ja otti voiton. Onnittelut HIFK:lle; Ahlroos viestitti.

HIFK – GrIFK 30-24 (12-11)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Ida Väyrynen 7, Kathlen Ax 7, Petra Gostowski 4, Nadja Sterchi 3, Anniina Nyholm 3, Ella Holopainen 3, Kajsa Väyrynen 2, Roosa Niemi 1
GrIFK: Johanna Hilli 9 (2), Corinna Jensen 5, Linnea Harms 4, Sara Sandelin 2, Carolina Rehnberg 2, Emma Wickström 1, Christina Rehnberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ida Väyrynen HIFK 3
Roosa Niemi HIFK 2
Corinna Jensen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Annamari Jääskeläinen 2 x 2 min, Ella Holopainen 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min, Nadja Sterchi 1 x 2 min, Petra Gostowski 2 x 2 min
GrIFK: Linnea Harms 2 x 2 min, Sandra Laitinen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Mikael Voionmaa

Yleisöä: 0