KyIF kukisti SIF:n

KyIF otti tiukkojen vaiheiden jälkeen 20-17 (10-9)-voiton SIF:stä.

Vaikka SIF aloitti ottelun vahvemmin, niin KyIF näytti karkaavan ensimmäisen puoliajan puolivälissä kasvattaen neljän maalin johdon. SIF kuitenkin nousi maalin päähän ja toiselle puoliajalle päästiin lähtemään kutkuttavista asetelmista.

Toisen puoliajan alussa oli jo ratkaisun merkkejä ilmassa, kun KyIF teki kolme ensimmäistä maalia ja kasvatti neljän maalin johdon. SIF ei luovuttanut, vaan nousi takaisin mukaan päästen parhaimmillaan maalin päähän Sirja Lassinharju-Heinosen toimiessa maalitykkinä. Ottelun lopussa KyIF pystyi kuitenkin tekemään tarvittavat osumat pitääkseen SIF:n takanaan.

KyIF:n päävalmentaja Birgitta Lindholm kiitteli erityisesti joukkueen puolustuspeliä.

– Meillä oli tänään oikea asenne puolustuksessa ja kova puolustus. Ne paikat jotka tuli, Suvi hoiti hienosti. Sitten tuli pieni hermostuminen, kun me ei olla oltu se joukkue joka johtaa. Painetta tuli ja onneksi saatiin se ratkaistua. Meillä oli vikkelät jalat ja voitto tuli kotiin, Lindholm kertasi ottelun jälkeen.

SIF:n valmentaja Jan Hagmanin mukaan joukkue kaatoi henkisellä puolella.

– Häviö tuli. Hyvä ja jännä matsi. Liikaa hermostuneisuutta, ei uskallettu mennä maalia kohti, vaan syötettiin kaverille. Tehtiin liikaa teknisiä virheitä. Pitää puhua joukkueen kanssa onko paineet liian kovat.

Hyvin KyIF:n maalilla torjunut Suvi Erhovaara oli peliin tyytyväinen.

– Oli vähän hermostunut alku, mutta onneksi hyökkäyspäässä saatiin kerättyä itsemme. Muutenkin oli vähämaalinen ottelu. Puolustuspäässä otettiin vähän voittoja. Totta kai tuollaisen puolustuksen takana on helppo seistä. Tuntui hyvältä pelata tänään.

KyIF-SIF 20-17 (10-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
KyIF: Maja Sannholm 5 (3), Miisa Palkoranta 3, Aini Salminen 2, Emilia Karell 2, Ingrid Degerth 2, Fanny Broman 2, Fanny Axberg 2, Reetta Mustonen 1, Daniela Lindgård 1

SIF: Sirja Lassinharju-Heinonen 6 (4), Saara Lehtola 5, Moa Wasström 2, Ebba Sjöstedt 1, Nea Puijola 1, Erica Gustafsson 1, Sara Falck 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Suvi Erhovaara KyIF 3
Roosa Penttinen SIF 2
Fanny Broman KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Daniela Lindgård 1 x 2 min
SIF: Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Annika Helin-Pohjola – Annette Nyberg

Yleisöä: 88

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk