Anette Rakkolainen vahvistamaan GrIFK:ta

Kun SM-sarja laitetaan taas käyntiin, pääsee Grankulla IFK esittelemään uuden mielenkiintoisen pelaajavahvistuksensa. Anette Rakkolainen (s. 2003), yksi SM-sarjan kärkitulokkaista, siirtyy Paraisilta uusien haasteiden pariin Kauniaisiin.

Tuore GrIFK-pelaaja Rakkolainen otti vuoden 2021 aikana isoja askelia urallaan – laitapelaajan vuoteen mahtui onnistuneet esiintymiset nuorten maajoukkueessa, aikuisten maajoukkueleiritys sekä tietenkin SM-sarjadebyytti PIF-paidassa. Edellisessä seurassaan Piffenissä Rakkolainen nousi nopeasti isoon rooliin ja oli syyskaudella joukkueensa paras maalintekijä tehtyään seitsemässä ottelussa 32 maalia.

Vuosi 2022 tuo kuitenkin mukanaan uudet haasteet ja siirron uuteen ympäristöön Kauniaisiin. Kova palo kehittyä ajaa naista eteenpäin ja unelmana siintää pelaaminen kansainvälisillä kentillä tulevaisuudessa.

Anette Rakkolainen haluaa haastaa itsensä ja tavoitella tosissaan unelmiaan. Muutto omilleen sekä uusi harjoitteluympäristö toivat hänet Kauniaisiin ja GrIFK-paitaan.

– Muutto omilleen oli yksi tosi iso juttu. Jos haaveilen lähdöstä ulkomaille jo ensi kaudella, niin sitten mun on pakko kokeilla asua yksin, koska nyt on kuitenkin apu vielä lähellä. Toinen asia on tietenkin se, että Granissa on sellainen treeniympäristö, jossa pääsee harjoittelemaan kovaa ja korkealla tasolla. Ja se toimii mittarina onko vielä valmiina lähtemään ulkomaille. Jos täällä ei vielä pärjää, niin ei pärjää sielläkään, Rakkolainen toteaa GrIFK:n verkkosivuilla.

Nyt vuorossa on arjen rakentaminen uudessa kodissa ja seuraan tutustuminen. Ensimmäiset joukkuetreenit ovat takana ja seuraavaksi edessä on pelipaikan lunastaminen uudessa joukkueessa.

Minkälainen pelaaja sitten saapuu GrIFK-paitaan? GrIFK:n numero 18 on motivoitunut ja määrätietoinen urheilija, joka haluaa antaa kaikkensa urheilulle. Pelikentällä vasenkätisen Rakkolaisen paikka löytyy oikealta laidalta.

– Olen nimenomaan laitapelaaja, enkä ole muita paikkoja tosissaan pelannutkaan. Laituri, joka kontraa kovaa. Se on ollut aina se juttu.

Grankulla IFK:n edellisen kauden joukkueessa oikean laidalla viihtyi All Stars -pelaaja Linnea Harms, joka lopetti uransa menestyksekkään pronssikauden jälkeen. Iso paikka täytettävänä, mutta Anette Rakkolainen on valmiina lunastamaan paikkansa joukkueesta.

Valmentaja Patrik ’Pava’ Johanssonin kanssa Rakkolainen ei ole vielä yksityiskohtaisesti jutellut tulevasta roolistaan joukkueessa, mutta selvää on, että kunnon näytön paikka ja peliaikaa on tarjolla.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk