Atlas vetäytyy naisten käsipallon SM-sarjasta

Naisten käsipallon SM-sarja kaudella 2021-22 pelataan kuudella joukkueella. IF Helsinge Atlas ilmoitti Suomen käsipalloliitolle joutuvansa vetäytymään sarjasta vain kuukautta ennen kauden alkamista.

Syynä päätökselle on se, että Atlas ei saa kokoon SM-sarjatasolle riittävän laajaa joukkuetta. Tilanne näytti vielä alkukesästä Atlaksen hakiessa lisenssiä hyvältä pelaajistoon suhteen. Pelaajarinki on muun muassa loukkaantumisten, opiskelujen sekä koronatilanteen pitkittymisen ja sen takia tulleiden lopettamisten myötä kutistunut kesän edetessä ja pois on jäänyt ennen kaikkea kokeneempia pelaajia.

Atlaksen junioritoiminta on vireää ja kasvussa, mutta seuralta puuttuu kaksi vanhinta juniori-ikäluokkaa, joten omista nuoristakaan ei tähän tilanteeseen ollut apua. Atlas on viimeiseen saakka neuvotellut muiden SM-sarjaseurojen kanssa pelaajien lainaamisesta, mutta tarpeeksi kokenutta lisävoimaa ei ole saatu ja sarjaan lähteminen hyvin junioripitoisella joukkueella ei seurajohdon näkemyksen mukaan olisi mielekästä.

Atlaksen vetäytymisellä on merkittäviä vaikutuksia myös SM-sarjan pelaamiseen alkavalla kaudella. Käsipalloliiton kilpailupäällikkö Taneli Tiilikaisen mukaan koko sarjajärjestelmää joudutaan muuttamaan viime hetkillä. Ennen päätöstä käydään kuitenkin vielä neuvottelut kuuden SM-sarjaseuran kanssa.

– Atlaksen vetäydyttyä juuri ennen kauden alkua meidän on kutsuttava muut seurat pikakokoukseen. Seitsemän joukkueen sarjassa olisi pelattu kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen ylempi ja alempi jatkosarja, mutta koska joukkuemäärä putoaa nyt kuuteen, niin myös runkosarja muutetaan todennäköisesti nelinkertaiseksi ja jatkosarjat jäävät pois, kuten kilpailusuunnitelmassa sanotaan, Tiilikainen kertoo.

– Koska Atlaksen ilmoitus tulee kuitenkin näin kauden kynnyksellä, niin tämä vaatii vielä keskustelun seurojen kanssa.