HIFK haastaa puolalaisjoukkueen naisten Challenge Cupissa

Hallitseva Suomen mestari HIFK kohtaa Challenge Cupissa puolalaisen Pogon Baltica Szczecinin. Ensimmäinen osaottelu pelataan Puolan Szczecinissä lauantaina 15.11. kello 19.00 Suomen aikaa.

Toinen osaottelu pelataan heti seuraavana viikonloppuna sunnuntaina 23.11. kello 16.00 Pirkkolan palloiluhallissa.

– Vastus tulee varmasti olemaan kova, ja tällä hetkellä Pogon Baltica on omassa sarjassaan kuudentena. Vastassa on heittävä joukkue, jolla on hyvät laitapelaajat, analysoi HIFK:n päävalmentaja Birgitta Lindholm.

– Emme ole saaneet oikein mitään materiaalia heidän otteluistaan, vaikka olemme sitä kissojen ja koirien kanssa etsineet, Lindholm harmittelee.

Puolalainen naiskäsipallo on hyvää eurooppalaista keskitasoa. Halli Puolassa tulee varmasti olemaan täynnä paikallisia kannattajia.  Tunnelmakin on Puolassa tunnetusti hyvä, koska käsipallo on siellä iso laji, ja kylät ja kaupungit tukevat omia joukkueitaan.

– Odotamme hyvää ja kovaa peliä, jossa on varmasti nopea tempo. Challenge Cup -pelit ovat HIFK:lle syksyn päätavoite ja peliä on rakennettu näitä pelejä ajatellen, eli hyvillä mielin lähdemme Puolaan, summaa valmentaja Lindholm. Pyrimme pelaamaan 60 minuuttia omaa, järjestelmällistä ja sovittua peliä niin kovaa kuin mahdollista.

HIFK:n sairastuvalla on ollut syksyllä melkoisen täyttä. Loukkaantuneiden pelaajien panosta kaivattaisiin kansainvälisissä otteluissa. sillä ne ovat paljon vaativampia kuin kotimaiset ottelut. HIFK saanee silti jalkeille täysin kilpailukykyisen joukkueen.

– Tavoitteemme on kehittyä pelillisesti joka pelissä, ja näihin peleihin menemme hakemaan voittoa ja etenemistä seuraavalle kierrokselle, HIFK-leiri vahvistaa.

Kotiotteluun HIFK odottaa täyttä katsomoa. On kuitenkin melko harvinaista herkkua nähdä kansainvälistä naiskäsipalloa Suomessa. HIFK toivottaa kaikki tervetulleiksi Pirkkolaan.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!