HIFK ja ÅIFK ratkovat cupin mestaruuden – ennakkoasetelmat finaaliin

HIFK ja ÅIFK kohtaavat sunnuntaina kello 14.00 Riihimäen Urheilutalolla naisten Suomen Cupin finaalissa. Kumpikin sai tehdä täyden päivätyön lauantaisessa välierässä.

HIFK kaatoi tiukkojen vaiheiden jälkeen Dickenin maalein 27-25 ja jatkaa näin cupin mestaruuden puolustamista.

– Päätettiin vaan että annetaan tänään kaikkemme, ei anneta vastustajalle yhtään siimaa, kommentoi HIFK:n verkkosivuilla ottelun ratkaisupelaajaksi noussut Ida Väyrynen, joka ainakin antoi kaikkensa ja sanoi olleensa ottelun jälkeen aivan loppu.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HIFK romahti täysin toisella puoliajalla. Väyryseltä kysyttiin, tekikö HIFK nyt jotain erilailla.

Suomen cupin Final4 20.-21.12 Riihimäellä– Me ei lopetettu pelaamista, vaan vedettiin täysillä loppuun asti, tuli Väyrysen vastaus tarkasti.

Miten paljon raskas välierä sitten painaa HIFK-pelaajien jaloissa, se nähdään sunnuntaina. Ihan helpolla ei tosin omassa välierässään päässyt myöskään ÅIFK, joka sai painaa tosissaan loppuun saakka ennen kuin KyIF kaatui lukemin 29-25.

ÅIFK:lle cupin finaali on ensimmäinen sitten kauden 1990-91, jolloin turkulaiset juhlivat myös cupin mestaruutta. Sunnuntaiseen finaaliin joukkue lähtee selkeästi haastajan roolissa. Finaalijoukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti SM-sarjassa ja HIFK on ollut molemmilla kerroilla selkeästi vahvempi. Kauden avauskierroksella Helsingissä lukemat olivat 35-17 ja lokakuussa Turussa niukemmat, mutta kuitenkin selvät 37-24 helsinkiläisten eduksi.

ÅIFK on kuitenkin parantanut otteitaan vuoden loppua kohti ja yksittäisessä ottelussa kaikki on tunnetusti mahdollista. Pystyykö ÅIFK yllätykseen vai pitääkö HIFK kiinni ennakkosuosikin asemastaan? Tähän vastaus saadaan sunnuntaina kello 14.00 alkaen.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk