HIFK jäi Bodenin jalkoihin Challenge Cupissa

HIFK kohtasi Challenge Cupin 3. kierroksen ensimmäisessä osaottelussa ruotsalaisen Boden Hanbollin. Ruotsissa Bodenissa pelattu ottelu päättyi Boden Handbollin selkeään voittoon 34-21.

Ottelu alkoi IFK:n kannalta erittäin hyvin, ja tilanne säilyi ensimmäisten minuuttien aikana tasaisena vääntönä. Harmillisesti IFK:n viivapelaaja Ella Holopainen kuitenkin loukkaantui hyvin sujuneen alun jälkeen, minkä jälkeen peli kääntyi pikkuhiljaa Bodenin hyväksi.

Boden Handboll pelaa Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla Elitserienissä ja heillä oli pelissä selkeästi kovempi tempo kuin mihin Suomessa on totuttu. Erityisesti liukas ja nopea oli pelinrakentaja Emmi Nordmark, joka teki kentällä lähes mitä halusi. IFK:n peliä pyöritti Johanna Hilli, joka valittiin IFK:sta ottelun johtopelaajaksi. Myös Inka Jäntti otti vastuuta ja runttasi väkisin monta osumaa oikealta puolelta.

Valmentaja Rostislav Grinishinin mielestä ottelu ei ollut niin huono kuin mitä tulos näyttää. Joukkue onnistui kuitenkin monessa asiassa, ja pienet asiat tekivät eroa. Viisi maalia vähemmän päästettyjä maaleja olisi ollut saavutettavissa, sekä pari tehtyä maalia enemmän olisi tullut jos yksin läpi -tilanteet olisi saatu saatettua maaliin asti.

Ensi lauantaina 18.11. on revanssin paikka, sillä toinen osaottelu pelataan Pirkkolassa klo 19.30. IFK saa valmistautua otteluun harjoitellen. Boden Handbollilla on tiukka ohjelma. He matkustavat torstaina Etelä-Ruotsiin vierasotteluun, josta he matkustavat Kööpenhaminan kautta Helsinkiin viikonlopuksi.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!