HIFK kaatoi jännitysnäytelmässä Dickenin

Dicken ja HIFK esittivät viihdyttävän ja tasaisen kamppailun, joka lopulta kääntyi HIFK:n eduksi 28-25 (14-15)-voitolla.

Ottelu oli kauttaaltaan erittäin tasainen eikä joukkueiden ero kasvanut missään vaiheessa kahta maalia suuremmaksi lukuun ottamatta loppulukemia.

Ottelun alku oli hyökkäyspelin ilotulitusta, kun molemmat joukkueet saivat useita onnistumisia, mutta puoliajan loppua kohden puolustuspelaaminen hieman tiivistyi molemmilla joukkueilla. Alussa HIFK oli hieman niskan päällä, mutta erän puolivälin jälkeen vaaka kääntyi enemmän Dickenin suuntaan. Toiselle puoliajalle lähdettiinkin Dickenin maalin johdossa.

Toisella puoliajalla juoni pysyi samana ja Dicken jatkoi pienessä johdossa, mutta Inka Jäntin johdolla HIFK ei päästänyt kotijoukkuetta karkuun. Jäntti oli voiton arkkitehtinä, kun hän nosti HIFK:n viimeisen viisiminuuttisen aikana johtoon eikä Dicken siihen pystynyt enää vastaamaan, vaan HIFK kuittasi joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen niukasti nimiinsä.

Tappiosta huolimatta Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert ei painanut päätään pensaaseen.

– Raikasta peliä meiltä. Olimme parempi joukkue, mutta ottelun lopussa tuli pari virhettä, jotka maksoivat meille voiton. Vastustaja oli hieman rutinoituneempi, mutta kaiken kaikkiaan peli oli hyvää meiltä, Hivert kommentoi ottelun jälkeen.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin antoi Dickenille tunnustusta.

– Dicken tarjosi hyvän vastuksen. Ottelu ei ollut meille helppo, kun meiltä puuttui ykkösmaalivahtimme. Dickenin nuorelle joukkueelle pitää nostaa hattua.

Dicken-HIFK 25-28 (15-14)

Maalintekijät
Dicken: Matilda Peitsaro 6, Malena Heikkinen 5, Anna Lindahl 4, Emilia Valkamo 3, Anna Lindholm 3, Tove Salokivi 2, Janica Sjöström 1, Karolina Nylund 1

HIFK: Inka Jäntti 9, Ida Väyrynen 4, Linda Cainberg 4, Anna Vinogradova 3, Anniina Nyholm 3, Kathlen Ax 3, Ella Holopainen 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Inka Jäntti HIFK 3
Kira Itkonen Dicken 2
Malena Heikkinen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min, Mia Åstrand 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
HIFK: Anniina Nyholm 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min, Linda Cainberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Volodymyr Filonenko – Teemu Kaulio

Yleisöä: 216

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk