HIFK pronssille Lappen Cupissa

HIFK:n joukkue hioi syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pre-season -kuvioitaan jo perinteeksi muodostuneessa Lappen Cupissa Pohjois-Ruotsin Bodenissa. Aikaisemmin HIFK oli pelannut yhden harjoitusottelun SIF:ä vastaan.

Lappen Cup on kutsuturnaus ja HIFK osallistui siihen jo neljättä kertaa. Turnausisäntien ja HIFK:n välille on jo syntynyt ystävyyssuhde, ja pari vuotta sitten Bodenin naiset kävivät myös Helsingissä pelaamassa. Syy turnaukseen osallistumiselle on juuri Bodenin vieraanvaraisuudessa ja turnausjärjestelyjen toimivuudessa, mutta tietenkin myös siinä, että HIFK:lla on mahdollisuus kohdata laadukkaita ruotsalaisia ja norjalaisia vastustajia ja pelata kovia ja tasaisia otteluita.

Turnauskaavio oli hieman kummallinen, sillä emäntäjoukkue oli junaillut sen niin, ettei se kohtaa turnauksen ykkössijoitettua, Elitserienissä pelaavaa Spårvägen Handbollia vasta kuin mahdollisessa finaalissa. Näin ollen samassa lohkossa olleet emäntäjoukkue Boden Handboll ja HIFK kohtasivat turnauksessa kahteen otteeseen. Samoin HIFK kohtasi norjalaisen Junkeren IFK:n kahdesti, kerran alkusarjassa ja toistamiseen pronssiottelussa. Olisi ollut kehityksen kannalta hedelmällistä pelata myös turnauksen kolmea muuta joukkuetta vastaan.

HIFK voitti lohkonsa voittamalla Junkeren IFK:n 17 – 30 (6 – 14) ja Boden Handbollin 25 – 16 (14 – 8). Erityisesti ottelu Alsvenskanin kärkijoukkueisiin kuuluvaa Bodenia vastaan oli laadukasta peliä. Voitosta tuli palkintona loppulauantai vapaata. Lauantai-iltaa joukkue vietti lenkkeillen, venytellen, otteluita katsellen ja illastaen muiden joukkueiden kanssa.

Sunnuntaina oli vuorossa semifinaali emäntiä vastaan. Boden oli pelannut lauantaina kolme ottelua (HIFK vain yhden), mutta tuli välieräotteluun kaikkea muuta kuin väsyneenä. Se tuli todella vihaisena ja taisteluintoa puhkuen. HIFK:n puhti ei vain riittänyt, ja se joutui tällä kertaa vastaantulijan asemaan. Ottelu päättyi  Bodenin voittoon 26 – 19 (11 – 8). Pronssiottelussa vastassa oli myös selkeästi terästäytynyt Junkeren. Puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa 15 – 15. HIFK:n ote kuitenkin säilyi, ja lopulta joukkue rutisti itselleen palkintorahaa 10 000 kruunua lopputuloksella 29 – 27. Loppuottelussa Spårvägen voitti Bodenin 26 – 17.