SIF kärsi kauden ensimmäisen tappionsa kriittisellä hetkellä

Viime kauden finalistit, helsinkiläiset Sparta ja HIFK, ottivat nimiinsä ensimmäiset kiinnytykset finaalipaikkaan.

Sparta otti helpohkon kotivoiton GrIFK:sta numeroin 29-25(17-11). HIFK puolestaan varasti Siuntion kotiedun vierasvoitollaan 26-21(11-12). Finaalipaikkaan vaaditaan 3 voittoa.

Pirkkolassa Sparta ja GrIFK aloittivat ottelun varsinaisella maali-iloittelulla jossa puolustus- ja maalivahtipelaaminen unohdettiin täysin. Kummatkin joukkueet aloittivat korkeilla puolustusmuodoilla, Sparta 5:1 ja grani 3:2:1 puolustuksilla, mutta liikkuminen ja kontakti olivat olemattomia. Hämmästyttävintä oli, että maalinteossa pääarkkitehdit korkeita puolustumuotoja vastaan olivat kummallakin joukkueella 9m -pelaajat. Vasta ensimmäisen puoliajan puolivälissä  Spartan valmennus reagoi ja vaihtoi tiiviimpään 6:0 puolustukseen ja alkoi tilanteessa 11-11 kääntää ottelua maali kerrallaan itselleen. Iso osansa oli myös Spartan maalivahti Matilda Björkqvistillä, hänen innostuttua pelaamaan varmasti yhden uransa parhaista otteluista ja pitäen maalinsa puhtaana jakson viimeiset 14 minuuttia.

– Peli oli kovaa ja tasaista playoffs-vääntöä. Ratkaisu saatiin aikaiseksi pienillä marginaaleilla. Kotikatsomo ja kotietu ovat avainasemassa näissä peleissä. Lauantaina pitää löytää eväät GrIFK:n nopean pelin eliminoimiseen ja asemapuolustukseenkin jäi vielä petrattavaa, Spartan päävalmentaja Jani Vaskola totesi.

Granilla oli yritystä, mutta pelaaminen oli kovin epävarmaa ja hermostunutta läpi ottelun. Olipa jopa havaittavissa ehkä pientä ylilataustakin. Alun puolustus- ja maalivahtipeli epäonnistui eniten. Myös henkilökohtaisella tasolla liikkaa heilahdusta puoleen ja toiseen. Lisäksi joukkueen illan parhaat, maalivahti Bianca Eklundh sekä Maria Pölver päästettiin ottelun voiton kannalta liian myöhään irti.

Sparta pystyi kokeneempana ja sitä kautta varmemmin ottein pitämään ottelun turvallisessa johtoasemassa loppuun asti.

Seuraava koitos on lauantaina aina vaikeassa granin luolassa.

 

5 tärppiä lauantain 2.otteluun

-saako nuori GrIFK koottua rivinsä välipäivän aikana.

-miten saada pysäytettyä Katri Koskelan ja Raita Heiskasen yhteispelaamisen

-pystyykö Matilda Björkqvist pitämään huippuvireen

-miten pystytään hyödyntämään Maria Pölveriä kytevää potentiaalia liekkeihin asti

-granin pelaaminen oltava myös paljon kurinalaisempaa

Maalintekijät

Sparta: Koskela Katri 7,  Heiskanen Raita 7, Böckelman Carolina 5,  Hallio Jessica 4, Jäntti Sara 2,  Tanner Erika 2, Heiskanen Hanna 1, Kaikko Anni 1
GrIFK: Hilli Johanna 6, Pöldver Maaria 5, Lillqvist Betina 4, Rehnberg Christina 3, Wilkman Hanna 3, Piiroinen Kati 2,  Selin Emma 1, Genberg Martina 1

Lähivakuutus Tähdet

*** Matilda Björkqvist, Sparta IF

** Raita Heiskanen, Sparta IF

* Johanna Hilli, GrIFK


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk