HIFK:n valmistautuminen kauteen täydessä vauhdissa

HIFK:n naisten joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen terävöityy elokuun aikana. Kesätreenejä on vedetty toukokuun puolesta välistä saakka.

Kun edelliseltä kaudelta jäi hopea käteen, on pitänyt miettiä, miten harjoittelua pitäisi parantaa ja muuttaa, jotta tulos voitaisiin keväällä kirkastaa kultaiseksi. Kesä on seuran verkkosivujen mukaan treenattu kovaa: painopisteenä on ollut peruskunnon vahvistaminen ja voiman hankinta. Toukokuun lopusta juhannukseen ja jälleen elokuun alusta joukkue on tehnyt voimaharjoittelua crossfit-salilla Björn Kullbergin ohjauksessa. Lisäksi on juostu intervalleja ja tehty nopeus- , ketteryys- ja koordinaatioharjoittelua.

Joukkue on saanut täksi kaudeksi pari vahvistusta. Petra Friman (s. 1994) liittyi KyIF:stä punapaitoihin, ja kolmen lapsen äiti, maalivahti Annika Lindström palaa täksi kaudeksi pysyvästi tolppien väliin. Lindström käväisi auttamassa joukkuetta viime kevään finaaleissa. Myös loukkaantuneena ollut maalivahti, niin ikään kahden lapsen äiti Matilda ”Tilli” Björkqvist palaa kentälle syksyn aikana.

Viivapelaajan paikalla viihtyvä Petra Friman ilmoitti siirron syyksi mahdollisuuden kehittyä, päästä taas pelaamaan SM-sarjaa kovalla tasolla (play offs), päästä kokemaan kansainvälisten ottelujen tunnelma sekä pelata ”jengissä, jossa on mahtava joukkuefiilis”. Petran pikkusisko Carla Friman vaihtoi myös maisemaa – paikalliskilpailija Dickeniin.

Loukkaantuneiden listalla ovat vielä polvivammasta kärsivät Victoria Berg sekä Hanna Nylund. He ovat mukana taas keväällä. Muuten HIFK:n naisjoukkue jatkaa samalla kokoonpanolla kuin viime kaudella. Valmentajina jatkaa sama kaksikko kuin viime vuonna, Birgitta ”Bigo” Lindholm ja Annette ”Nette” Tallqvist. Huollosta vastaa Kari Ruusunen ja joukkuetta johtaa Niclas Berg. Fysiona sekä fysiikkavalmentajana toimii Simon Granroth.

Lauantaina 8.8. HIFK osallistuu HC Pötsin järjestämään beachhandball-turnaukseen Lauttasaaren Kasinon rannalla. HIFK aloittaa ottelut 10:45. Turnaus kestää iltakuuteen.

Tämä viikonloppu sujuu kovan treenin merkeissä, sillä rankan hiekassa juoksun jälkeen sunnuntaina odottavat taas crossfit-treenit.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.-6.9. päästään ensimmäistä kertaa tositoimiin kun HIFK osallistuu Lappen Cupiin Pohjois-Ruotsissa Bodenissa.

SM-sarja käynnistyy syyskuun puolessa välissä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk