Ida Väyrynen AIK:hon – HIFK:ssa runsaasti pelaajaliikennettä

HIFK:n naisten pelaajapaletti alkaa olla kasassa tulevaa kautta ajatellen. Myös uuden valmentajan Rostislav ”Rosti” Grinishinin urakka on alkanut lupaavasti.

Pelaajaliikennettä on HIFK:n verkkosivujen mukaan ollut tasaisesti molempiin suuntiin. Usea IFK-pelaaja siirtyy pelaamaan ulkomaisiin sarjoihin, mikä on todella iloinen asia seuralle.

Maalipyssy Ida Väyrynen siirtyy tykittämään palloja Tukholman AIK:hon ensi kaudeksi. Sopimuksen pituus on vielä avoinna. AIK pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Pelien ohella Väyrynen jatkaa valtiotieteen opintojaan Tukholman yliopistossa.

Hienon kauden pelannut viivapelaaja Petra Friman sai opiskelupaikan niin ikään myös Tukholmasta ja etsii parhaillaan itselleen sopivaa joukkuetta Tukholman alueelta.

Joukkueen lupaava A-juniori Hanna Salo puolestaan suuntasi opiskelemaan Oslon yliopistoon ja aloittaa useamman vuoden rupeaman norjalaisessa käsipallo-opissa.

Yli 10 vuoden uran naisten joukkueessa tehneet Victoria Berg, Silja Borgarsdottir Sandelin ja Cecilia Forsman päättivät ripustaa SM-käsipallotossut naulaan. Berg tosin jatkaa seuran divarijoukkueessa Planetsissa. Borgarsdottir Sandelin keskittyy työnsä ohella luottamustehtäviinsä Helsingin valtuustossa, Forsman eläinlääkärin työhönsä.

Myös vuosia ÅIFK:n kantaviin voimiin kuulunut, nyt jo helsinkiläistynyt porvoolainen Heidi Kullberg päätti IFK-uransa yhteen kauteen. Työ ulkomailla vie Heidin uusiin haasteisiin. Rosanna Rouhiainen ja Carolina Byman lähtevät suorittamaan vaihto-opiskeluvuotta. Rouhiainen palaa kentille helmikuussa.

Tulijapuolella on vastaavasti myös kovan luokan pelinaisia. Sähäkkä viivapelaaja Ella Holopainen on naisten maajoukkueen vakiokalustoa, samoin taitava vasenkätinen laituri Sara Jäntti, joka tosin polvioperaation jäljiltä on sairauslomalla loppukevääseen asti.

HIFK sai pitkästä aikaa myös vasenkätisen takapelaajan, kun myös Saran sisko Inka Jäntti liittyi IFK-vahvuuteen. Taitava Petra Gostowski on mainio hankinta vasempaan laitaan täyttämään Borgarsdottir Sandelinin jättämää aukkoa. Takapelaajistoa täydentävät vasen pakki Anni Kaikko ja pelinrakentaja Anniina Nyholm, jotka sopivat ominaisuuksiltaan hyvin uuteen joukkueeseen. Yllä mainitut pelaajat siirtyivät IFK:hon Spartasta.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk