Ilona Kosonen lokakuun tähtipelaaja

Dickenin maalivahti Ilona Kosonen on naisten SM-sarjan lokakuun tähtipelaaja. 18-vuotias lupaus valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi Dickenin ottelussa SIF:iä vastaan. Hän keräsi kolmesta ottelusta kaikkiaan viisi tähteä.

Kososen nousu SM-sarjan kärkimaalivahteihin on ollut nopea. Yhdeksänvuotiaana käsipallon Spartassa aloittanut maalivahtilupaus päätyi hallitsevan Suomen mestarin riveihin vuosi sitten yhteistyöseura Atlaksesta, joka luopui SM-sarjapaikastaan vain muutamia viikkoja ennen kauden alkua.

Ensiesiintymisensä pääsarjassa hän teki tammikuussa 2021 Atlaksen riveissä HIFK:ta vastaan. Ensimmäinen kautensa Dickenssä hän päätti uran ensimmäiseen SM-kultaan viime keväänä.

Maalivahdiksi Kosonen päätyi monen mutkan kautta.

– Junnuna paikkaa vaihdeltiin aina muiden pelaajien kanssa, enkä silloin oikeastaan pitänyt maalivahtina olemisesta. Viitisen vuotta sitten loukkasin polveni, joten en voinut pelata enää kentällä. Polvi parantui, mutta maalivahdin paikka jäi, koska tykästyin siihen.

Nyt takana on jo parit Euro Championship-turnaukset T04-maajoukkueessa ja tavoitteena päästä tulevaisuudessa pelaamaan ulkomaille sekä naisten maajoukkueeseen.

Dicken on aloittanut kauden kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla, ja Kosonen näkee kauden alkaneen lupaavasti.

–  Olen positiivisesti yllättynyt omasta pelistä ja iloinen miten olemme aloittaneet kauden joukkueena. Meillä on suuret tavoitteet ja olemme tehneet paljon töitä saavuttaaksemme ne.

Ilona Kosonen

Synt. 2004
CM 174
Pelipaikka: MV

Aiemmat seurat:
Atlas
Sparta
Artikkelikuva: Dicken FB, Jonas Tana

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk