Johanna Hilli siirtyy HIFK:sta Ruotsiin

HIFK:ssa kolme ja puoli viimeistä kautta pelannut pelinrakentaja Johanna Hilli siirtyy Ruotsin liigaan Kristianstadin joukkueeseen.

24-vuotias Hilli on ollut yksi IFK:n kirkkaimpia tähtiä ja maalannut Linda Cainbergin ohella eniten maaleja viime kausina. Kaudella 2017-2018 Hilli oli SM-sarjan maalikuningatar.

Hillin sopimus on muotoa 1+1 vuotta. Kristianstad oli viime kaudella neljännesvälierissä, eli kahdeksan parhaan joukossa, mutta putosi välieristä. Joukkueella ei tällä hetkellä ole virallista pelinrakentajaa, ja Hilliä on kaavailtu siihen rooliin. Johanna Hilli kuitenkin tietää, että haaste päästä pelaamaan on kova ja että pitää todellakin näyttää että ansaitsee paikan, sillä sarja on kovatasoinen ja joukkueessa on paljon hyviä pelaajia. Hilli uskoo kuitenkin, että voi kehittyä sille tasolle, jota Elitserienissä vaaditaan.

Hilli pakkaa laukkunsa ja suuntaa kohti Etelä-Ruotsin Kristianstadia elokuun alussa, kun kausi alkaa. Kesän hän harjoittelee HIFK:n kanssa.

– Olen todella kiitollinen HIFK:lle näistä vuosista. On ollut mahtavaa pelata joukkueessa, jossa treenit ovat tasokkaita ja jossa sekä pelaajat että seurajohto panostavat kunnolla tähän hommaan. Olemme esimerkiksi joka vuosi pelanneet kovia kansainvälisiä pelejä. Joukkuekaverit ja joukkuehenki ovat myös olleet uskomattomia, Hilli hehkuttaa HIFK:n verkkosivuilla.

– On haikeaa jättää HIFK, mutta olen intoa täynnä saadessani kohdata uusia haasteita ja toteuttaa unelmani pelata Elitserienissä.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk