Johanna Hilli toukokuun tähtipelaaja

Suomen mestaruuden voittaneen GrIFK:n kapteeni Johanna Hilli on nimetty naisten SM-sarjan toukokuun tähtipelaajaksi. Kauden päätösvaiheessa hurjaan vireeseen äitynyt maalitykki valittiin kolmessa kevään neljästä SM-finaalissa kentän parhaaksi.

Hilli on kuukauden tähtipelaaja nyt 11. kerran ja nousee SIF:ssä Linda Arifullenin (os. Johansson, myöhemmin Olin) rinnalle eniten valintoja keränneeksi pelaajaksi. Ensimmäisen kerran Hilli valittiin kuukauden tähtipelaajaksi marraskuussa 2012.

Supervoimana maalinteko

SM-sarjan maalintekijätilaston kärkipaikka meni Hillin nimiin tänä vuonna 178 osumalla, 50:n maalin erolla seuraavaan. Sijoitus oli Hillille jo neljäs peräkkäinen ja uran viides, lisäksi plakkarissa on kaksi kakkos- ja yksi kolmossijaa.

– Olen aina ajatellut että jos ei yritä, ei voi onnistua. Minulta on myös jo nuoresta iästä alkaen vaadittu vastuuta.

Ja vastuuta on kannettu jo 1801 SM-sarjamaalin verran. Tasaisen varmasti parisataa maalia kaudessa tekevä Hilli ohitti kolmantena pelaajana kautta aikojen 1800 maalin rajapyykin viimeisen finaalin kymmenennellä osumalla.

Suuren osan kauden peleistä Hilli joutui seisomaan erikoisvartioinnissa, mikä oli ajoittain turhauttavaa.

– Mielestäni se on ok, mutta ehkä voisi olla joku sääntö että niin ei voisi tehdä koko peliä, vaan jos on häviöllä esimerkiksi viidellä maalilla. Tuntuu tyhmältä seistä siinä kun eroa on kymmenen maalia.

Hillin käsipalloura alkoi 7-vuotiaana GrIFK:ssa, kun seuraan perustettiin -94-syntyneiden tyttöjen joukkue.

– Otin kaikki tytöt luokalta mukaan ekoihin harjoituksiin.

Vuosien varrella lajikirjo oli laaja, mutta käsipallo vei lopulta voiton.

– Olen kokeillut vaikka mitä, sirkuskoulua, jalkapalloa, sählyä, lentopalloa sun muuta, mutta päädyin aina siihen, että käsipallo on paras laji.

Ensimmäisen SM-sarjapelin hän pelasi kaudella 2009/10 GrIFK:ssa. 13 vuotta myöhemmin muistorikkaimpia saavutuksia on tuoreen SM-kullan lisäksi EHF Challenge Trophyn voitto T90-maajoukkueen kanssa, sekä kovat pelit Ruotsin sarjoissa.

50 naisten maaottelua tuli täyteen marraskuussa EM-karsintaottelussa Itävaltaa vastaan, vastaavaan ovat yltäneet aiemmin vain Linda Cainberg, Alexandra Roos ja Sonja Koskinen.

– Alexandra Roos oli esikuvani aina junnuna. Oli mahtavaa saada pelata hänen kanssaan Granissa, Skarassa sekä maajoukkueessa. Suurista tähdistä isoin esikuva on jo pitkään ollut Stine Bredal Oftedal.

Nykyisin Hilli on itsekin monien nuorten pelaajien esikuva.

– Jaksakaa harjoitella kovaa, tulokset näkyvät myöhemmin ja katsokaa paljon käsipalloa, se auttaa kehittymään valtavasti.

Johanna Hilli

Synt. 1994
CM: 170
Pelipaikka: K9

Aiemmat seurat:

HIFK
Kristianstad, SHE (2018-19)
Skara, Allsvenskan (2014-15)
Tumba, Allsvenskan (2013-14)Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk