Kohti finaaleja: HIFK

HIFK lähtee sunnuntaina 10. huhtikuuta alkaviin SM-sarjan finaaleihin Dickeniä vastaan tietyllä tapaa haastajan asemassa.

HIFK taipui juuri Dickenille niukasti viime kauden finaaleissa ja kuluvalla kaudella Dicken on Suomen Cupin välierää lukuun ottamatta ollut HIFK:lle ylitsepääsemätön este. HIFK:n päävalmentaja Birgitta Lindholm ei kuitenkaan liikaa painoarvoa laske runkosarjan kohtaamisille.

– Runkosarjassa harjoitellaan erilaisia asioita tähtäimenä löytää vire ennen pudotuspelejä. Nyt kyse on kuitenkin ihan eri asioista. Pudotuspelit ovat aina pudotuspelejä ja kyse on siitä, että pystytään kaivamaan esille kaikki se mitä kauden aikana on myötä- ja vastoinkäymisistä tarttunut mukaan, Lindholm kuvailee.

Välierissä HIFK sai hyvän vastuksen SIF:lta, mutta eteni finaaleihin lopulta vakuuttavasti voitoin 4-1. Joukkue pääsee Dickeniä vastaan ilman loukkaantumisia ja tämä on luonnollisesti hyvä lähtökohta.

– Meidän vahvuuksiamme ovat monipuolisuus ja se että pystymme muuntelemaan peliämme. Meillä on useita taitavia yksilöitä, jotka muodostavat vahvan joukkueen, Lindholm luettelee.

Toki vastapuolelle asettuu myös erittäin kova joukkue.

– Dickenin asenne kentällä ja heidän leveytensä pelissä ovat joukkueen vahvuuksia, Lindholm arvioi vastustajaa.

Edessä on paras seitsemästä -finaalisarja ja tässä vaiheessa ratkaisutekijät ovat monesti jotain muuta kuin miltä paperilla saattaa ennakkoon näyttää.

– Se joukkue joka asettaa joukkueen edun yksilön edun edelle ja taistelee 60 minuuttia jokaisesta pallosta, vie pokaalin, Lindholm uskoo.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!