Kohti playoffeja: SIF

SIF nousi viimeisenä joukkueena neljän parhaan joukkoon ja välieriin, joihin joukkue lähtee haastajan asemasta.

SIF nosti alkuvuodesta lisää kokemusta ryhmäänsä HC Pickalaa edustaneista entisistä pelaajistaan ja tämä toi kevääseen uutta piristystä.

– Meille on tullut nyt kokemusta lisää ja nyt on hyvä tasapaino vanhempien ja nuorempien välillä, päävalmentaja Taavi Tibar toteaa.

Tibar myöntää, että runkosarja oli Siuntiossa melkoista taistelua ja palaset alkoivat loksahdella kohdilleen vasta runkosarjan lopussa.

– Ensimmäistä vuotta olen itse valmentajana ja meillä on periaatteessa ollut kolme eri joukkuetta tämän kauden aikana. Se ei ole ihan helppoa. Iso kiitos mukaan tulleille kokeneemmille pelaajille, ilman heitä emme olisi tässä. He ovat tuoneet ennen kaikkea asennepuolelle paljon lisää ja opettaneet sitä myös nuoremmille.

Myös maalivahti Roosa Penttinen kiittelee kokemuksen tuomaa lisää joukkueeseen.

– Kokeneitten pelaajien vaikutus on ollut erittäin hyvä ja todella hyvin nuoremmat pelaajat ovat ottaneet heidät vastaan.

Sekä Tibar että Penttinen heittävät huoletta suosikkiaseman HIFK:lle, mutta vakuuttavat, että SIF lähtee välieriin taistelumielellä.

– HIFK on selvä suosikki, mutta me lähdemme pelaamaan rennosti ja kovalla asenteella. Meillä ei ole tässä välieräsarjassa mitään menetettävää, kaikki paineet ovat HIFK:lla ja se voi olla meille etu, Tibar miettii.

Penttinen uskoo, että suurimmat kipukohdat omassa pelissä on saatu nyt kuntoon kreivin aikaan.

– Meillä on puolustus ollut vähän erilaista ja välillä on mennyt helppoja maaleja. Asennetta ollaan nyt kuitenkin nostettu. Totta kai nyt on keskitytty paljon puolustukseen, kovennettu sitä ja pyritään välttämään niitä helppoja maaleja vastustajalle.

– Kovalla tahdolla ja asenteella mennään jatkoon, Penttinen heittää.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.
Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk