Kohti välieriä: Dicken – ÅIFK

Ylemmän jatkosarjan voittaja ja alemman jatkosarjan ja puolivälierien kautta neljän joukkoon noussut ÅIFK kohtaavat SM-sarjan välierissä kaudella 2016-17.

Runkosarjan perusteella ennakkosuosikista ei ole epätietoisuutta, sillä Dicken oli kotonaan vahvempi peräti 20 maalin erolla ja haki pisteet myös Turusta selvällä 14 maalin marginaalilla.

ÅIFK järjesti puolivälierissä kenties hienoisen yllätyksen kaatamalla runkosarjassa edelleen sijoittuneen Spartan. Näin Dicken ei pääse pelaamaan välieriä paikallisvastustajaa vastaan Pirkkolassa.

– Odotimme vastustajan varmistumista, mutta olemme sillä välin keskittyneet omaan peliimme, joten valmistautuminen hyvä. ÅIFK:n tulo vastaan yllätti ehkä vähän, mutta positiivisella tavalla. ÅIFK tuli alemmasta jatkosarjasta ja siellä he saivat varmasti itseluottamusta hyvistä tuloksista, Dickenin kapteeni ja luottomaalivahti Sonja Koskinen arvioi.

Pieni yllätys välieräpaikka oli myös turkulaisille itselleen.

– Meillä on nuori joukkue ja moni pelaa vielä B-tytöissäkin. Välieräpaikka on hyvä saavutus. Meillä on kolmevuotinen projekti, jossa tähtäämme finaalipaikkaan ja välieriin pääsy nyt tuli jopa vähän etuajassa, päävalmentaja Besim Qerimi kertoo.

– Koko vuoden on harjoiteltu ja hyvältä tuntuu välieriin pääsy.

Dickenin suosikkiasema on hyvin kummankin joukkueen tiedossa, mutta Dicken varoo menemästä asioiden edelle ja ÅIFK ei lähde välieriin ennakkoon alistuneena.

– ÅIFK on innokas joukkue ja heillä on varmasti halu näyttää, eikä heillä ole mitään hävittävää. Me emme voi lähteä välieriin yhtään takki auki, alusta saakka pitää keskittyä. Oman mielenkiintonsa tuovat vieraspelit Turun pienessä hallissa ja vielä arki-iltana. Sielläkin olisi voitettava – ainakin mielellään – ja uskon että siihen myös pystymme, Koskinen arvioi.

– Hyvällä pelillä voimme horjuttaa Dickeniä, mutta meidän pitää saada irti yli 100 prosenttia. Nyt on aika miettiä Dickenin peliä ja katsoa vähän tarkemmin sitä. Katsomme vielä Dickenin heikkouksia ja yritämme iskeä niihin. Selvää on, että kaikilta 6+1 pelaajalta vaaditaan onnistumisia ja unelmapeliä, sanoo Qerimi puolestaan.

Dicken on ylemmän jatkosarjan voiton myötä saanut valmistautua välieriin huolella – tosin ottelutuntuma hiukan puuttuu. Päävalmentaja Thomas Hivert ei tätä kuitenkaan näe ongelmana.

– Edellispelistä on jo aikaa – en edes muista koska se oli – mutta en ole huolissani temposta. Suurin osa harjoituksista meillä on kovempia kuin puolet peleistä. Hyvä harjoitus on parempi kuin huono peli, Hivert muistuttaa.

– Osa pelaajista on ollut maajoukkueleirillä, mutta muutenkin olemme treenanneet hyvin. Omaan peliin on keskitytty ja hyökkäystä hiottu paljon, Koskinen säestää.

Välieräsarja käynnistyy Pirkkolassa lauantaina 1.4. ja finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk