Kohti välieriä: Dicken

Viime kauden mestari Dicken vei nimiinsä runkosarjan myös kaudella 2015-16 ja saa välierissä vastaansa runkosarjan nelosen, paikallisvastustaja Spartan.

Dicken jyräsi vakuuttavasti runkosarjan voittoon vietyään nimiinsä yhtä vaille kaikki ottelut. Ainoa kauneusvirhe tuli juuri Spartaa vastaan, kun Dicken joulukuussa taipui suhteellisen selvään tappioon. Tuo ottelu muistetaan Dickenissä edelleen hyvin.

– Hävisimme Spartalle ja perään vielä cupin välierässä. Olimme ehkä vähän liiankin luottavaisia siinä vaiheessa kautta, päävalmentaja Thomas Hivert miettii.

– Olemme koko kauden pelanneet lisäksi hyvin korkealla puolustuksella ja ehkä olimme myös fyysisesti hiukan väsyneitä. Se oli kuitenkin ainoa peli, jonka runkosarjassa hävisimme, joten kyllä se muistissa on.

Unohduksiin tappio ei ole painunut myöskään maalivahti Sonja Koskiselta.

– Emme halua kokea sitä uudestaan, vieläkin on vähän revanssin makua sen takia, Koskinen myöntää.

– Hyvä joukkue tulee kuitenkin vastaan. Sparta on nopea ryhmä ja joukkueessa on hyviä yksilöitä. Hyvät paikallispelit ovat edessä, Koskinen uskoo.

Dickenin suurimpia vahvuuksia runkosarjassa on ollut puolustus viimeisenä lukkonaan erinomaisen kauden jo tähän saakka pelannut Koskinen.

– Alku oli vähän hakemista, mutta pelaajien liike on parantunut koko ajan ja puolustuksessa on löydetty omat roolit. Kaikki tietävät mitä muut tekevät. Kyllä puolustus totta kai on meille vahvuus, Koskinen sanoo.

Välieriin Dicken on Hivertin mukaan valmis ja Sparta kelpaa vastustajana myös mainiosti.

– Alla oli maajoukkueviikko ja sen myötä pelaajia vähän vähemmän harjoituksissa, mutta joukkue on valmis, Hivert vakuuttaa.

– On mukava päästä pelaamaan Spartaa vastaan, vältymme ainakin matkustamisilta. Uskon,  että edessä on kiinnostavat välierät.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!