Kohti välieriä: SIF

SIF:n kausi 2015-16 alkoi hiukan takkuisesti, mutta joukkueen peli parani kauden edetessä ja välieriin siuntiolaiset lähtevät runkosarjan kolmansina.

SIF-luotsi Jan Hagman näkee selkeät syyt vaikealle kauden avaukselle.

– Joukkue saatiin aika myöhään kasaan ja ensimmäiset pelit olivat meille enemmän pre-season pelejä. Lisäksi meillä oli alkuun viisi vierasottelua peräkkäin. Pikku hiljaa sen jälkeen aloimme kuitenkin saada kuvioita kuntoon, Hagman sanoo.

Tilanne näyttää kaikin puolin välierien alla paljon paremmalta.

– Vähän flunssaa on ollut, mutta mitään isoja loukkaantumisia joukkueessa ei ole, Hagman sanoo.

Välierissä vastaan asettuu runkosarjan kakkonen HIFK, joka kaatoi SIF:n kaikissa runkosarjan kolmessa kohtaamisessa. Hagmanin mukaan mitään yksittäistä asiaa ei ole, joka kääntäisi tilanteen.

– Kokonaisuus ratkaisee. Kaikki lähtee puolustamisesta, siitä sitten vastahyökkäyksiin ja hyökkäyspeliin – nämä kaikki pitää olla kunnossa.

Erinomaista kautta SIF:n riveissä pelaava Maria Jukola haki lisävirtaa pudotuspeleihin ensimmäisestä maajoukkuekutsustaan välierien alla.

– Intoa ja lisäpotkua sieltä ilman muuta tuli ja nyt on kiva lähteä pelaamaan taas näitä seurajoukkuepelejä, Jukola toteaa.

– Meillä on toki haaste pystyä voittamaan myös Helsingissä. Siellä on erilainen kenttä, mutta aika lähellä ollaan jo pariin kertaan oltu.

Hagmanin mukaan HIFK vastustajana on ennakkoon melkoinen haaste.

– HIFK on pelannut pitkään finaaleissa ja samat tytöt ovat olleet pitkään joukkueessa. Kovalla taistelulla pitää välieriin lähteä, jos aiomme menestyä.

Oman mausteensa tuo myös paras seitsemästä –systeemillä pelaaminen.

– Onhan se erilaista etenkin, jos ottelusarja venyy seitsemään peliin. Aika montaa kertaa pelataan silloin vastakkain. En ole kuitenkaan aiemmin sellaista sarjaa pelannut, joten sen näkee sitten mitä se on, Jukola kuittaa.

 

 

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!