Kolme omaa kasvattia SIF:n kanssa sopimukseen

Sjundeå IF:n juniorit Sara Falck (s. 2000), Matilda Sjöstedt (s. 2000) ja Saara Lehtola (s. 1999) odottavat innolla seuraava kautta SIF:n kanssa. Koko trio jatkaa siuntiolaisten riveissä.

Kolmikolla on myös nuorten maajoukkuekokemusta. Falck ja Sjöstedt ovat pelanneet F00-maajoukkueessa, kun taas Lehtola on pelannut F98-maajoukkueessa.

Kaikilla on korkeat tavoitteet kehittymisensä kannalta ja he tähtäävät siihen, että joukkue pelaa mitaleista ensi kesänä. O6-paikkaa pelaava vasenkätinen Falck debytoi SIF:n joukkueessa syksyllä 2017. Hän on pelannut käsipalloa vasta kuusi vuotta ja hän on pelannut koko uransa SIF:ssä.

– Tämä tuntuu ainoalta oikealta joukkueelta Falck toteaa SIF:n sivuilla.

Heikkouksista kysyttäessä Falck löytää yhden ominaisuuden.

– Olen huono häviäjä.

K6-paikalla viihtyvä Sjöstedt debytoi niin ikään viime syksynä SIF:n edustusjoukkueessa. Hänelle kertyi enemmän vastuuta ja minuutteja kauden edetessä. Hän kiitti vastuusta kehityksen jatkuessa tasaisesti. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo yksi joukkueen avainpelaajista. Etenkin puolustuksessa hänellä on iso rooli.

– Puolustukseni on mennyt paljon eteenpäin, Sjöstedt kertoo.

18-vuotiaan pelaajan tavoitteissa siintää pelaaminen Ruotsin pääsarjassa.

V6-pelipaikan Lehtola aloittaa kolmannen kautensa SIF:n edustuksessa. Vikkelä pieni laituri opiskelee käsipallolukiossa Kisakalliossa ja on myös käsipallomaajoukkueen kehitysryhmässä.

– Kehitysryhmässä sinulla on mahdollisuus näyttää taitosi ja sitten lopulta saada paikka Suomen naisten maajoukkueesta, Lehtola kertoo.

Lehtola kuvailee itseään pienikokoiseksi, muttei näe sitä heikkoutena.

– Olen pieni, mutta hyvin voimakas ja nopea. Koko ei ole kaikki, tahto painaa vähintään yhtä paljon. En anna periksi, vähiten puolustuksessa, Lehtola valottaa.

SIF:n tuore päävalmentaja Taavi Tibar on tyytyväinen tuoreisiin lisäyksiin sopimuspelaajissa

– Olen erittäin iloinen, että omat juniorimme valitsivat jatkon seuran edustusjoukkueessa. Meillä on hyvä juniorityö ja omat juniorimme ovat tärkeitä sekä yleisölle että koko seuran toiminnalle.

Avainsanat:

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk