Melanie Udd maaliskuun tähtipelaaja

Naisten SM-sarjan kuukauden tähtipelaajaksi maaliskuussa on valittu sarjanousija BK-46:n Melanie Udd. Nuori maalivahti kasasi kolmessa ottelussa seitsemän tähteä. Valinta on ensimmäistä SM-pääsarjakauttaan pelaavalle 18-vuotiaalle uran ensimmäinen.

Udd keräsi juuri päättyneessä runkosarjassa tähtiä kaikkiaan 22, mikä on kaikista pelaajista eniten. Alkuvuosi meni 14 ottelua, eli yhtä vaille jokaisessa runkosarjaottelussa, pelanneen karjaalaisen osalta hienosti. Udd sai tammi-maaliskuun otteluissa puolet kaikista tähdistään ja hänet valittiin kuudessa viimeisessä pelissään jokaisessa joko kolmen tai kahden tähden pelaajaksi.

– Kausi on mennyt odotuksia paremmin. Olemme kehittyneet valtavasti ja oppineet tuntemaan toisemme paremmin kauden edetessä. Vaikka välierät jäivätkin haaveeksi, voimme olla ylpeitä ensimmäisestä SM-sarjakaudestamme.

BK-vahti valloitti lopulta myös SM-runkosarjan torjuntatilaston kärkipaikan. Hän teki kaikkiaan 197 torjuntaa, torjuntaprosentilla 38,3.

– Omaan peliini saan tottakai olla tyytyväinen. En koskaan olisi osannut odottaa tällaista pelikautta, mikä nyt on takana. Vaikka ei meillä mitään sen ihmeempiä odotuksia ollutkaan muusta kuin joukkueen itselleen asettamat tavoitteet. Aikomuksenamme oli kehittyä joukkueena, ja uskon että sen me ja minä olemme tehneet.

Käsipalloperheen nuorimmainen

Melanie Uddin esikuvat löytyvät lähipiiristä, sillä hän on HIFK:n SM-liigajoukkueessa pelaavien Oscar ja André Uddin sisko. Kovaheittoisten veljien jalanjäljissä on hyvä kulkea.

– Epäilemättä veljeni vaikuttivat siihen, että aloin pelata käsipalloa. Pelasin aiemmin myös jalkapalloa, mutta vaihdoin myöhemmin kokonaan käsipalloon, kun piti tehdä valita mihin haluan satsata enemmän.

Kausi jatkuu vielä kahdella rintamalla

BK-46 taisteli viimeisellä sarjakierroksella viimeiseen minuuttiin saakka viimeisestä paikasta Play Off-otteluihin, mutta kirvelevä maalin tappio HIFK:lle sinetöi neljännen sijan SIF:lle, joka samaan aikaan löi KyIF:n ja nousi sarjataulukossa karjaalaisten ohi. Nyt Uddilla ja BK:lla on  edessään keskittyminen SM B-loppupeleihin.

– Tiedän että niistä tulee kovia pelejä, sillä olemme kohdanneet kaikki joukkueet joko tällä tai viime kaudella. Pyrimme täyteen pistepottiin kaikissa otteluissa, mutta meillä on nyt myös aikaa kokeilla uusia asioita ennen tulevaa kautta.

A-tyttöjen sarjassa Udd edustaa GrIFK:ta, joka on vahvasti menossa mitalipeleihin. BK:lla ei ollut viime kaudella omaa juniorijoukkuetta, joten voidakseen pelata omassa ikäluokassa piti löytää toinen joukkue.

– Kaudella 2020/21 pelatessamme I-divisioonassa BK:n kanssa halusin päästä pelaamaan ikäisteni kanssa voidakseni kehittyä. Testasin GrIFK:ssa, ja minulla oli jengin kanssa hauskaa siellä. Olen erittäin iloinen, että valitsin Granin. Meillä on luultavasti hyvät mahdollisuudet mitaleille, meidän on vain pystyttävä taistelemaan kauden loppuun asti ja saamaan loukkaantuneet pelaajamme kuntoon.

Melanie Udd

Synt. 2004
CM: 167
Pelipaikka: MV

Aiemmat seurat:Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk