Naisten Suomen Cupin finaali pelataan 21.12.

Kotimainen käsipallovuosi 2013 huipentuu joulun kynnyksellä, kun naisten Suomen Cupin finaalin pelipäiväksi on varmistunut lauantai 21.12. Finaalissa kohtaavat HIFK ja SIF ja se pelataan Pirkkolan palloiluhallissa Helsingissä kello 15.00 alkaen.

Finaali oli alun perin määrä pelata jo cupin Final Four -tapahtuman yhteydessä marraskuun puolivälissä. Tuolloin välierä HIFK – Dicken jouduttiin kuitenkin uusimaan ja finaali siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

Dicken teki protestin HIFK:n peluutettua välieräottelun lopussa ulosajettua pelaajaa ja kurinpito-valiokunta käsitteli protestin saman tien, hyväksyi sen ja Käsipalloliitto päätti tämän jälkeen välierän uusimisesta seuraavana päivänä eli finaalin alkuperäisellä paikalla. Näin finaali vastaavasti siirrettiin pelattavaksi myöhemmin.

– Sääntöjen puitteissa tulkinnanvaraa ei ollut, päätös oli selkeä ja sen myötä urheilullisesti paras ratkaisu oli pelata uusintaottelu heti seuraavana päivänä ja finaali puolestaan myöhemmin. Nyt sille on löydetty hyvä pelipäivä joulukuulta, Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen sanoo.

Yleisöllä on joulukuun finaaliin ilmainen sisäänpääsy. Näin sekä HIFK:n että SIF:n kannattajilla kuin kaikilla muillakin suomalaisen huippukäsipallon ystävillä on poikkeuksellinen tilaisuus päästä jännittämään cupin mestaruuden ratkeamista juuri joulun kynnyksellä.

– Haluamme tarjota ottelun niin Final Four -viikonloppuun pääsylipun ostaneille kuin kaikille muillekin. Uskon että saamme hienon tunnelman Pirkkolaan joulun alla ja naisten Suomen Cupille kilpailun arvoisen päätöksen, Henttonen sanoo.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!