Nils Kühr HIFK:n päävalmentajaksi – Linda Cainberg kakkosena

Nils Kühr on HIFK:n naisten joukkueen päävalmentaja kaudella 2021–2022. Kühr on kotoisin Saksasta Leipzigin läheltä.

44-vuotias Kühr on valmentanut viime vuodet Suomessa nuorten käsipalloakatemiassa ja 2002 syntyneiden tyttöjen maajoukkuetta. Kühr on koulutukseltaan liikuntatieteen maisteri ja A-valmentaja.

Kührillä on valmennuskokemusta viidestä eri maasta, ja hän on valmentanut sekä naisia, miehiä että junioreita. Kühr on toiminut päävalmentajana Saksassa miesten ja naisten 3. liigassa sekä Itävallassa naisten 1. liigassa sekä apuvalmentajana naisten ja miesten 2. Bundesliigassa. Kokemusta löytyy myös videovalmennuksesta nuorten maajoukkueessa.

HIFK Damhandboll kiinnostui Kühristä nimenomaan tämän laajan ja monipuolisen valmennustaustan takia. Kührillä on laaja ymmärrys kaikenikäisistä pelaajista, mikä tukee omien junioreiden kehitystä naiskäsipalloilijoiksi.

Kühr on ottanut uuden tehtävän vastaan innostuneena ja jännittyneenä.

– HIFK:lla on pitkä ja menestyksekäs historia ja se asettaa jo omat vaatimuksensa. Erityisen haastavana koen joukkueen sukupolvenvaihdoksen toteuttamisen, mutta toisaalta sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia on todella inspiroiva ympäristö. Mielenkiinnolla odotan myös, miten pystymme kehittymään joukkueena pelillisesti ja mitä pystymme saavuttamaan.

Kührin parina naisjoukkueen peräsimessä aloittaa joukkueen monivuotinen kapteeni ja SM-sarjan kaikkien aikojen maalikuningatar Linda Cainberg.

– Meillä on ilo ja kunnia saada Linda naisjoukkueen valmennukseen mukaan. Lindan kokemus ja ymmärrys käsipallosta on ainutlaatuinen. Uskomme vahvasti, että Linda ja Niels täydentävät toisiaan ja pystyvät yhdessä ja pitkäjänteisesti rakentamaan joukkueen, joka taistelee mestaruudesta, HIFK Damhandbollin johto toteaa.

Linda Cainberg on innoissaan valmennusprojektista senioripuolella.

– Mielestäni meillä on hyvä valmennustiimi koossa (maalivahtivalmentajana jatkaa Vanja Radic) ja odotan innolla mitä voimme Nilsin kanssa saada aikaiseksi.

Uuden valmennustiimin tehtävänä on myös saattaa joukkueen sukupolvenvaihdos onnistuneesti päätökseen, ja tässä valmentajilla on työtä tehtävänä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk