Niemi ja Kullberg HIFK:n riveihin

Porvoolainen 16-vuotias maalivahtilupaus Roosa Niemi on ottanut toisen avoinna olleen maalivahdin paikan HIFK:n naisten joukkueesta. Toinen vastikään joukkueeseen liittynyt pelaaja, Heidi Kullberg (s. 1991) puolestaan edustaa kokemusta.

Niemi on Akilleksen kasvatti ja on mukana sekä 98- että 00-tyttöjen maajoukkueringissä. Niemi tekee SM-sarjadebyyttinsä ensi keskiviikon sarja-avauksessa. Näin HIFK:n maalivahtikaarti nuorentui 15 vuodella, kun kokenut kaksikko, vuonna 1982 syntyneet Annika Lindström ja Matilda Björkqvist päättivät laittaa käsiskengät naulaan ja keskittyä perheeseen.

Toinen HIFK:n maalivahdeista, Alexandra Olsson, on myös vielä nuori lupaus, 18-vuotias. Iästään huolimatta uudet veskarit ovat soljahtaneet kuin huomaamatta joukkueeseen sisään ja osoittivat viime viikonlopun Ruotsin turnauksessa, että heidän taakseen ei noin vain tehdä maaleja. Tärkeintä heille oli saada henkistä pääomaa ajatelleen sarjan alkamista. Joukkue on ollut erittäin tyytyväinen maalivahtien toimintaan ja lähtee luottavaisin mielin kauteen.

Alun perin myös porvoolainen mutta pitkään ÅIFK:ta edustanut viivapelaaja Kullberg päätti opintonsa Turussa ja muutti Helsinkiin. Näin tutun nuoruusvuosien valmentajan Nalle Nylundin luotsaama HIFK tuntui luonnollisimmalta vaihtoehdolta.


 


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk