Patrik Johanson on GrIFK:n uusi päävalmentaja

Patrik ”Pava” Johansonilla on vakuuttava ja pitkä kansainvälinen käsipalloura. “Sensaatio” kirjoitti Yle Urheilu, kun Johanson pestattiin Ruotsista GrIFK Elitin riveihin vuonna 2017. Nyt on uuden käsipallouran aika ja Johansonin vankka kokemus huipputason käsipalloilijana vie eteenpäin sekä Grankulla IFK:n naisten joukkuetta että suomalaista käsipalloa.

Patrik Johanson on ehtinyt valmentaa oman pelaamisensa ohessa GrIFK:n juniorijoukkueita mm. A-poikia, B-tyttöjä ja B-poikia. Nyt ovat edessä uudet kuviot GrIFK:n naisten päävalmentajana.

– Tästä tulee mahtavaa! GrIFK:n naisilla on vahva joukkue ja tietenkin tavoitteenamme on kultamitali ensi kaudella, sanoo Johanson GrIFK:n tiedotteessa.

Hän ehti pelata neljä vuotta GrIFK Elitin paidassa ja toistuvat loukkaantumiset päättävät nyt hänen pelaajauransa. Pava viihtyy erinomaisesti Kauniaisissa ja hänen suunnitelmissaan on jäädä Suomeen.

– Kyllä siinä tuli muutamia unettomia öitä, kun mietiskelin mitä tekisin seuraavaksi. Käsipallohan on ollut koko elämäni. Kun sain Granin naisten tarjouksen, oli helppoa vastata myönteisesti. Tämä on luonnollinen askel ja uusi ura minulle.

Johanson on kirjoittanut sopimuksen 1 + 1 kaudesta.

– Me joukkueen johdossa olemme erittäin tyytyväisiä. Pavan kokemus ja pitkän kansainvälisen peliuran mukanaan tuoma vankka osaaminen tulee viemään eteenpäin Granin naisten joukkuetta ja suomalaista käsipalloa yleensäkin, vahvistaa Raija Rehnberg, toinen GrIFK:n naisten joukkueen johtajista.

Johanson ottaa päävalmentajan pestin Gustaf “Gutte” Ahlroosin jälkeen (kaudet 2019-20 ja 2020-21). Gutte halusi keskittyä oman yrityksensä Lyften kehittämiseen.

– Gutte on tehnyt todella hyvää työtä joukkueen kanssa. Pelaajat ovat taitava ja pelillisesti joukkue on korkeatasoinen. He pitivät tiukoilla sekä Dickeniä että HIFK:ä, ja erityisesti semifinaaleissa Dickeniä vastaan ei joukkueissa ollut suurta pellillistä tasoeroa, miettii Pava. Potentiaalia löytyy..

Joukkueen toisena valmentajana jatkaa Anders ”Anka” Genberg, mikä tuo mukanaan jatkuvuutta valmennukseen.

– Meillä on ollut erittäin hyvät keskustelut Ankan kanssa jo nyt ja odotan innolla yhteistyötämme, sanoo Pava.